Hava Durumu

CHP Bursa Milletvekili Kayışoğlu'ndan 'Kürtçe' tepkisi!

TBMM Genel Kurulu'ndan söz alan CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Kocaeli Derince Belediyesinin Aynur Doğan konserini iptal etmesine 'Dar Hejiroke' adlı şarkıyı söyleyerek tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2022 16:13
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2022 20:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
CHP Bursa Milletvekili Kayışoğlu'ndan 'Kürtçe' tepkisi!

AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir "Batman'ın il oluşunun 32. yılı", CHP Kırklareli Milletvekili Türabi Kayan "Kırklareli'nin sorunları", HDP Iğdır Milletvekili Habip Eksik "Iğdır ve Erzurum'un sorunları" ile ilgili gündem dışı konuşma yaptı.

Daha sonra yerlerinden söz alan CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Kocaeli Derince Belediyesinin Aynur Doğan konserini iptal etmesine şarkı söyleyerek tepki gösterdi.

İlk olarak 2003'te Eurovizyon şarkı yarışmasında birinci olan sanatçı Sertab Erener'in, "Everyway That I Can" isimli şarkısının bir bölümünü seslendirerek, "Bu ülkede bunu söyleyebiliyoruz" diyen Kayışoğlu, daha sonra Aynur Doğan'ın 'Dar Hejiroke-İncir Ağacı' adlı Kürtçe şarkısının bir kısmını söyleyerek "Bunu söyleyemiyoruz." ifadesini kullandı.

Aynur Doğan’ın 20 Mayıs’ta Kocaeli’nin Derince ilçesinde yapılması planlanan konseri belediye tarafından iptal edilmişti.

TBMM Başkanvekili Akar, bunun üzerine "Şarkılar da bizim, türküler de." karşılığını verdi.

Elitaş'tan 'Aynur Doğan' açıklaması: PKK propagandası yapan birisi

TBMM Genel Kurul’da Aynur Doğan konserinin AK Parti’li belediye kararı tartışıldı. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’ın “Ben Aynur Doğan kimdir bilmem ama sorduk, soruşturduk, baktık; PKK'ya sırtını dayamış, PKK propagandasını yapan birisi” ifadelerine HDP sıralarından tepki yükseldi.

 AYNUR DOĞAN: BİZLER "KASLARINIZI" GELİŞTİRECEĞİNİZ KUM TORBASI DEĞİLİZ

Şarkıcı Aynur Doğan da sessizliğini bozdu. Konuyla ilgili yazılı açıklamada bulunan Doğan, "Bizler 'kaslarınızı' geliştireceğiniz kum torbası değil ancak yüreğinizi ve vicdanlarınızı güçlendirmenin fırsatlarıyız." dedi.

"BU YOLDA İLERLEMEYE DEVAM EDİYORUZ"

Konserin iptal edilmesinin yankıları sürerken şarkıcı Doğan, dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Doğan bugün sosyal medya hesabı üzerinden, "Aşıklar hakikati ispatlayanlardır, biz de bu yolda ilerlemeye devam ediyoruz. Gücümüzün yettiği, sevginizin olduğu her yerde paylaşarak birlikte büyüyeceğiz. Bizler 'kaslarınızı' geliştireceğiniz kum torbası değil ancak yüreğinizi ve vicdanlarınızı güçlendirmenin fırsatlarıyız" açıklamasını yaptı.

CHP LİDERİ AYNUR DOĞAN'A SAHİP ÇIKTI

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Aynur Doğan'ın konserinin iptal edilmesine sosyal medyadan Kürtçe şarkı paylaşarak tepki göstermişti. Ana muhalefet lideri, bugünkü partisinin grup toplantısında da Aynur Doğan'a destek veren ifadelerde bulundu.

CHP lideri, ""Aynur Doğan hepimizin şarkısını duygulanarak dinlediği bir sanatçı. Dar Hejiroke diye bir şarkısı var. Bu aslında bir incir ağacı şarkısı. Bu şarkıyı hafızalarımıza kazıyan güzel bir film vardı. Gönül Yarası filminde Şener Şen ve Meltem Cumbul bu şarkıyı dinlerken Meltem Cumbul ağlamaya başlıyor. Şener Şen, 'Sen Kürtçe biliyor musun?' diyor. 'Hayır, bilmiyorum' diyor. 'O zaman neden ağlıyorsun' diye soruyor. 'E bu şarkıya ağlamamak mümkün mü' diyor. Siz bu şarkıyı yasaklıyorsunuz. Türkiye bu noktaya gelmemeli, getirmemeliyiz. Şarkıların, türkülerin tamamı bizim. Kürtçe bir şarkı okudu diye nasıl yasak getirebiliriz? 21 yüzyılda yaşıyoruz artık. Her şarkı, türkü bizim. Sizin feriştahınız gelse ben susmam. Rengarenk bir Türkiye'de yaşayacağız. Ebruli olacak. Barışı, huzuru getireceğiz. Herkes şarkısını özgürce söyleyecek. Bir şarkıdan, türküden korkulur mu? Korkmayacağız. Beraber, birlikte olacağız." dedi.." ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.