Hava Durumu

CHP Bursa Milletvekilli Özkan'dan sağlık raporu şikayetlerine dair açıklama

CHP Bursa Milletvekili Prof.Dr.Yüksel Özkan, son günlerde kamu hastanelerinden sağlık kurulu raporu için randevu alamayan özellikle ataması yapılan öğretmenler, Polis Akademisi vb. okullara kayıt yaptıracak öğrencilerin şikayetlerinin artması üzerine açıklama yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2022 10:58
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2022 10:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
CHP Bursa Milletvekilli Özkan'dan sağlık raporu şikayetlerine dair açıklama

CHP Bursa Milletvekili Prof.Dr.Yüksel Özkan, son günlerde kamu hastanelerinden sağlık kurulu raporu için randevu alamayan özellikle ataması yapılan öğretmenler, Polis Akademisi vb. okullara kayıt yaptıracak öğrencilerin şikayetlerinin artması üzerine şu açıklamayı yaptı;

SAĞLIK KURULU RAPORU RANDEVUSU ALINAMIYOR

Kamu hastanelerinde istifalar nedeniyle yeterli sayıda hekim bulunmaması, halen devam eden covid vakaları, kronik hastaların varlığı, mevcuttaki hekimlerin ve kamu hastanelerinin yükünü artırdığını belirten Özkan, özellikle ataması gerçekleşecek öğretmen adayları ve polis koleji vb. okullara gireceklerden istenen sağlık kurulu raporları için adaylar kamu hastanelerinden randevu almakta zorlanmaktadırlar, dedi.

Vatandaşların hekim randevusu dahi alamadığı mevcut durumda, hekimlerin sayısının azalması nedeniyle poliklinik randevularının 6 ay sonraya verildiğinin altını çizen Milletvekili Yüksel Özkan, sistem kilitlenme noktasına gelmiştir, dedi.  

ÖZEL SAĞLIK KURULUŞLARI VE AİLE SAĞLIĞI MERKEZLERİ DEVREYE ALINMALI

En erken sağlık kurulu raporu randevusunun 30 Eylül tarihine verildiğini, bu randevu tarihinin ise kayıtlardan sonrasına denk geldiğine dikkat çekerek, kamu hastanelerinde söz konusu vatandaşlara öncelik tanınması, bu dönemlerde de ayrıca özel sağlık kuruluşları ve Aile Sağlığı Merkezleri'nden alınacak raporların geçerli sayılması gerektiğini dile getiren Özkan, özel sağlık kuruluşlarının kamu hastanelerinde uygulanan prosedür ve ücretlendirme üzerinden bu raporları verebilmelidirler, diyerek sözlerini tamamladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.