Hava Durumu

Eşi Büyükşehir'e atanan CHP Bursa Milletvekili Pala'dan 'Eril zihniyet' savunması! "Liyakat..."

CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala, eşi Şafak Baba Pala'nın Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı olarak atanması hakkında eleştirilere yanıt verdi. İşte o açıklama...

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2024 10:59
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2024 12:27
Kaynak: İsmail Karaduman
Eşi Büyükşehir'e atanan CHP Bursa Milletvekili Pala'dan 'Eril zihniyet' savunması! "Liyakat..."

15 yılı aşkın süre Nilüfer Belediyesi’nde Kültür MüdürlüğüKütüphaneler Müdürlüğü görevlerinde bulunan Şafak Baba Pala, Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı olarak atandı.

Tepkiyle karşılanan atamaya Şafak Baba Pala'nın CHP Bursa Milletvekili eşi Kayıhan Pala cevap verdi.

İşte Kayıhan Pala'nın TBMM kürsüsünde yaptığı açıklama...

"ÖZLÜK HAKLARINDA BİR ARTIŞ YOK"

Şafak Baba Pala 2009 yılında Nilüfer Belediyesi'ne şimdi Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı olan Mustafa Bozbey'in davetiyle gelmiş, 15 yıldır orada çalışıyor. 14 yıldır kültür müdürü ve kütüphane müdürü. Büyükşehir Belediyesi kazanıldıktan sonra Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı olarak atandı. Bu atama nedeniyle özlük haklarında bir artış yok.

"3 KİTABI VE ÖDÜLLERİ OLAN BİR YAZAR"

Bu atama nedeniyle eğer gerçekten bir liyakatsizlik olduğunu düşünüyorsanız, bu sözünüzde ısrarcı olun. Ama kendisi 15 yıldır başarılara imza atmış, 3 kitabı olan bir yazar, değişik ödüller almış, belediyeye değişik ödüller kazandırmış üstelik de Nilüfer'in tüm Türkiye'de bir kültür kenti olarak anılmasına katkıda bulunmuş insanlardan bir tanesi.

ERİL ZİHNİYET TEPKİSİ: EN BAŞTA SİZ İTİRAZ EDİN

Sayın Usta (AK Parti Ankara Milletvekili Leyla Şahin Usta) bir kadın olarak hep yakındığınız o üstenci, eril tutuma itirazlarınız söz konusuyken bir kadının sırf eşi milletvekili diye böyle bir göreve getirilmesini gerçekten samimiyetle yanlış buluyor musunuz? (Ben bu arada siyasete 2018 yılında girdim.) Eğer buluyorsanız. Burada gerçekten tartışmamız gerek bir şey var. Yani liyakat meselesini bir kenara itip, 'Evet milletvekillerinin eşleri, çocukları, bundan sonra hiçbir şey yapmasın' diye bir kanun teklifi getirecekseniz. Bütün milletvekilleri hatta  geçmişte milletvekili olanlar için bunu tartışalım ama bir kadının bu eril zihniyetle sırf bir erkeğin eşi diye tanımlandığı bu düzene de lütfen en başta siz itiraz edin.

Kaynak: İsmail Karaduman

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.