Hava Durumu

Girişimci İşadamları Vakfı'ndan Bursa'da çalıştay!

Ülke genelinde farklı sektörlerde faaliyet gösteren girişimcilerle yatırımcıların koordinasyonu ile işbirliğini sağlamak ve girişimciliği özendirmek amacıyla 1996'da kurulan Girişimci İşadamları Vakfı (GİV) Genel Merkez ve şube yönetimleri Bursa'da toplandı.

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2022 10:39
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2022 10:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Girişimci İşadamları Vakfı'ndan Bursa'da çalıştay!

§ Girişimci İşadamları Vakfı'ndan Bursa'da Çalıştay...

GİV Bursa Şubesi'nin ev sahipliğinde Çelik Palas Oteli'nde bir araya gelen girişimci işadamları, 'Girişimcilik Ekosisteminde Yeni Gelişmeler Çalıştayı' gerçekleştirdi.

Konya, Gebze, Adana, Bursa, Trabzon, Edirne ve Eskişehir Şube Başkanları ile Yönetim Kurulu Üyelerinin katıldığı toplantıda konuşan Girişimci İşadamları Vakfı Genel Başkanı Mehmet Koç, "1996 yılında kurulan ve 2009'dan itibaren de çalışmalarını yoğunlaştıran Vakfımız, girişimciliği özendirmek, desteklemek, yaymak ve Türkiye'yi ilgilendiren her türlü ekonomik mesele ile ilgili incelemelerde bulunarak çözüm önerileri sunmak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Halen ülke genelinde 7 şubesi bulunan Vakfımızın şube sayımızı yıl sonuna kadar 20'ye çıkartmayı hedefliyoruz" dedi.

Girişimcilik açısından Bursa'yı çok önemsediklerini de belirten GİV Genel Başkanı Mehmet Koç, 'Girişimcilik Ekosisteminde Yeni Gelişmeler Çalıştayı' ile ilgili değerlendirmelerde bulunurken de, "Girişimcilik ekosistemi çok gelişiyor. Girişimcilik, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Sayın Cumhurbaşkanımızın gayretiyle ve bürokrasinin de Cumhurbaşkanımızın liderliğini algılamasıyla yeni bir vizyona girdi. Artık Türkiye'de girişimcilik eskiden olduğu gibi kaynak olarak anne-baba parasını al dönemi bitti. Türkiye'de artık kaynak çok. Biz bunu toplumun bütün katmanlarına yaymaya çalışıyoruz. 'Projesi olana mali kaynak bulunur, yeter ki işinizi yapacak projeniz olsun' diyoruz. Açıkçası önceden bir projesi olanlar çileli bir yola talipken, şimdi bu yol kısaldı diye düşünüyoruz ve toplumun hafızasındaki o eski anlayışın yerine, her iş mümkün, her iş kolay, her iş yapılabilir şeklindeki yaklaşımı yerleştirmeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Toplantının ev sahipliğini yapan GİV Bursa Şubesi Av. Yusuf Korkusuz da, Genel Merkez ve Şube yöneticilerini Bursa'da ağırlamaktan mutlu olduklarını belirtirken, "Girişimci İşadamları Vakfı (GİV) Bursa şubesi olarak kuruluşumuzu yeni tamamladık. Bursa'ya değer katacak çalışmalar yapacağız. Ortak paydamız Bursa ve Türkiye olacak. İlerleyen günlerde protokol ziyaretlerimizi gerçekleştireceğiz. Vakıf olarak yatırımcılarla, proje üreten, üretebilecek kabiliyette olanları bir araya getirmek en önemli görevimiz olacak. Bursa çok önemli bir şehir. Bursa organize sanayi bölgesi gibi konularda ilklere imza atmış ve birçok konuda örnek olmuş bir şehir. Biz de ekibimizle birlikte Bursa'ya ayrı bir vizyon kazandırmanın, Bursa'da yeni girişimci arkadaşlarımızın ortaya çıkmasının gayreti içinde olacağız" dedi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.