Hava Durumu

HÜDA PAR Bursa İl Başkanı Aras: Çözüme ilk defa bu kadar yakınız

Terörsüz Türkiye süreci hakkında değerlendirmelerde bulunan HÜDA PAR Bursa İl Başkanı Zeki Aras, "Bu sorunun çözümüne ilk defa bu kadar yakın olduğumuzu hissediyoruz." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2026 12:24
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2026 12:32
Muhabir: Ceren Sümbül
HÜDA PAR Bursa İl Başkanı Aras: Çözüme ilk defa bu kadar yakınız

HÜDA PAR Bursa İl Başkanlığı, Bursa Hakimiyet Gazetesi ve onun dijital medyadaki temsilcisi bursahakimiyet.com.tr’nin ofisini ziyaret etti.

İl Başkanı Zeki Aras, İl Başkan Yardımcısı Fethullah Özsoy, Osmangazi İlçe Başkanı Yakup İşeli ve Nilüfer İlçe Başkanı Ferhat Tan yaptığı ziyarette partinin yürüttüğü çalışmaları anlattı.

Aras, kentin sorunlarına değinmek adına sahada aktif olarak çalıştıklarını söyledi.

İlk günden beri Bursa’nın sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini belirten Aras, “Biz daha çok büyükşehirle alakalı, Bursa’nın genelini ilgilendiren su problemi, su zammı ve yakın zamanda İzmit Gölü’nün çekilmesi gibi konulara odaklandık. İlk günden beri Bursa’nın sorunlarıyla yakından ilgileniyoruz. Ancak sadece belediyeyi ilgilendiren meseleler değil; örneğin Gazze’de 3 yılı aşan bir katliam var. Bu konuyu da gündeme taşıdık. Ülkemizde Siyonist kimlikli ve aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı almış kişilerin, eğer savaşa katılmışlarsa yargılanması gerektiğini ifade ettik. Bununla ilgili Bursa’da farkındalık çalışmaları yaptık” dedi.

“ÇÖZÜME İLK DEFA YAKIN OLDUĞUMUZU HİSSEDİYORUZ”

Terörsüz Türkiye sürecini yakından takip ettiklerini aktaran Aras, “Hüda Par olarak komisyona genel başkan düzeyinde katılan tek partiyiz. Bu da sürece ne kadar önem verdiğimizin göstergesidir. Bu sorunun çözümüne ilk defa bu kadar yakın olduğumuzu hissediyoruz. Daha önceki çözüm sürecinde de destek vermiştik ancak bazı endişelerimiz vardı ve maalesef bu endişelerde haklı çıktık. O dönemde hükümete, PKK’nın bir yandan çözüm süreci yürütürken diğer yandan savaş hazırlığı yaptığını raporlarla ilettik. Ancak bu yeterince dikkate alınmadı ve sonrasında acı olaylar yaşandı. Bugün ise sürecin daha kapsayıcı ilerlediğini görüyoruz. Sadece PKK ve HDP değil; bölgedeki diğer siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, kanaat önderleri de sürece dahil ediliyor. Bu da çözümün daha sağlıklı ilerlemesini sağlıyor” şeklinde konuştu.

"ERKEN SEÇİM OLABİLİR"

Erken seçim konusunda kesin bir şey söylemenin zor olduğunu belirten Aras, “Türkiye’de 24 saat bile uzun bir süre. Ancak biz genel olarak asıl açıklamayı esas alıyoruz. Yine de 2027 Kasım ayında bir erken seçim ihtimali olabileceğini düşünüyoruz” dedi.

“HER FIRSATTA DİLE GETİRİYORUZ”

Aras, ülkenin gündemi olan ekonomik konulara her fırsatta değindiklerinin altını çizerek, “Özellikle dar gelirli vatandaşlar, emekliler ve asgari ücretliler konusunda verilen sözlerin yerine getirilmesi gerektiğini her fırsatta dile getiriyoruz. Bu konuda somut adımlar atılması gerektiğini savunuyoruz” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Ceren Sümbül

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.