Uludağ'da bir işletmecinin 'Osmanlı Kültürü'nü yaşatmak için karlar altında yaptığı kuzu çevirmeler iştah kabartıyor.
Haber Giriş Tarihi: 28.12.2014 11:15
Haber Güncellenme Tarihi: 28.12.2014 11:15
Kaynak:
Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Uludağ yolunun 17. kilometresinde bulunan bir işletme sahibinin, karlar altında yaptığı kuzu çevirme büyük rağbet görüyor. Kilosu 80 liradan satılan kuzuyu, bütün olarak almak isteyenlerin en az 500 lirayı gözden çıkarması gerekiyor. Kömürle pişirilen kuzu eti, buhar tenceresinde dinlendirildikten sonra servis ediliyor.
Osmanlı’da çok önemli bir yeri olan çevirme kültürünü yaşatmak için bu işi yaptıklarını söyleyen 'Meydan Kuzu Çevirme'nin sahibi Turan Akçam, “Uludağ yolunda kuzu çevirme yapıyoruz. Turistlere ve halkımıza böyle bir lezzet sunuyoruz. Pişmiş halde kilosunu 80 TL’den satıyoruz. 6 senedir buradayız. Buraya gelen giden herkes bizi tanır. Osmanlı lezzetlerini yaşatmaya çalışıyoruz” dedi.
Hafta sonları 35’ten fazla kuzu sattıklarını ifade eden Akçam, “Yiyenler tadına doyamıyor. Bir kuzu piştiği zaman, yüzde 40 veya yüzde 50 fire veriyor. Bütün bir kuzu 500 lira civarında tutuyor. Közde pişen kuzuyu buhar tenceresinde dinlendirince lokum gibi oluyor” diye konuştu.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Kar altında kuzu çevirme keyfi
Uludağ'da bir işletmecinin 'Osmanlı Kültürü'nü yaşatmak için karlar altında yaptığı kuzu çevirmeler iştah kabartıyor.
Osmanlı’da çok önemli bir yeri olan çevirme kültürünü yaşatmak için bu işi yaptıklarını söyleyen 'Meydan Kuzu Çevirme'nin sahibi Turan Akçam, “Uludağ yolunda kuzu çevirme yapıyoruz. Turistlere ve halkımıza böyle bir lezzet sunuyoruz. Pişmiş halde kilosunu 80 TL’den satıyoruz. 6 senedir buradayız. Buraya gelen giden herkes bizi tanır. Osmanlı lezzetlerini yaşatmaya çalışıyoruz” dedi.
Hafta sonları 35’ten fazla kuzu sattıklarını ifade eden Akçam, “Yiyenler tadına doyamıyor. Bir kuzu piştiği zaman, yüzde 40 veya yüzde 50 fire veriyor. Bütün bir kuzu 500 lira civarında tutuyor. Közde pişen kuzuyu buhar tenceresinde dinlendirince lokum gibi oluyor” diye konuştu.
GÜNÜN EN ÇOK OKUNAN HABERLERİ
BAKMADAN GEÇME...
POPÜLER VİDEOLAR