Hava Durumu

Kavurucu sıcaklıkların etkisindeki Bursa’ya yağmur müjdesi! (29 Mayıs Bursa hava durumu tahmini)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Bursa için 29 Mayıs 2022 Pazar günü hava tahmin raporunu paylaştı. MGM’nin flaş raporuna göre; Bursa'da hava bugün en düşük 19 derece, en yüksek 37 derece olacak. Ayrıca sıcaklıkların bunalttığı için gökgürültülü sağanak yağış uyarısı geldi.  İşte 29 Mayıs 2022 Bursa hava durumu raporu…

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2022 08:00
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2022 08:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kavurucu sıcaklıkların etkisindeki Bursa’ya yağmur müjdesi! (29 Mayıs Bursa hava durumu tahmini)

Bursa'da kavurucu sıcaklıklar bugün de etkisini sürdürecek. Bursa’da hava sıcaklığı güne 19 derece başlarken öğlen saatlerinden  itibaren etkisini artıran sıcaklıklar 37 dereceyi bulacak.

Gün boyunca parçalı bulutlu havanın hakim olacağı Bursa’da yüksek nem oranı nedeniyle hissedilen sıcaklık artacak.

Öğle saatlerinde ise ani bir sağanak yağış bekleniyor. Kavurucu sıcaklıkların etkisindeki kentte kısa bir sürede olsa serin bir hava gözlenecek.

Akşam  saatlerinden  itibaren sıcaklıklar kademeli olarak düşerek 27 dereceye kadar gerileyecek

BURSA İÇİN SAATLİK HAVA DURUMU RAPORU (29 Mayıs 2022)

O SAATLERE DİKKAT

Marmara Bölgesi’nde mevsim normallerinin 4 ile 12 derece üzerinde seyren hava sıcaklıkları sıvı kayıplarıyla birlikte vücut direncinde düşüşlere sebep oluyor.   Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte özellikle kronik hastalar ve yaşlılar için sıkıntılı günlerin de başladığını belirten uzmanlar, şeker, tansiyon yüksekliği, kalp hastalığı ve akciğer hastalığı olan kişilerde değerlerin yükselmesi ve ilaç yetersizliklerinin ortaya çıktığını belirtiyor.  

Hava sıcaklığının en yüksek olduğu 10-00-16.00 saatleri arasında güneş altında dolaşılmaması gölgede ve serin yerlerde durulması gerektiği, bunun dışında işlerini halletmek için havanın giderek serinlendiği ve nem oranının düştüğü dönemlerde dışarı çıkılması önerisinde bulunuluyor.

Sıcak havalarda dikkat edilmesi gereken noktalardan birisinin de giyim tarzı olduğunu aktaran uzmanlar, kıyafet seçiminde mümkün olduğunca açık renkli kıyafetlerin tercih edilmesi gerektiğini belirtiyor.

BURSA İÇİN 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU RAPORU

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.