Hava Durumu

Kayseri'deki Suriyeli protestoları Bursa'ya sıçradı! Bir gözaltı...

Kayseri'de Suriyeli bir çocuğun Suriyeli bir sapık tarafından istismar edilmesi üzerine başlayan olaylar Bursa'ya da sıçradı. Sosyal medyada protestolar hakkında paylaşımlar yapan bir kişi Bursa'da, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlaması ile göz altına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2024 11:38
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2024 11:38
Kaynak: bursahakimiyet.com.tr
Kayseri'deki Suriyeli protestoları Bursa'ya sıçradı! Bir gözaltı...

Kayseri’nin Danişmentgazi Mahallesi'nde, Suriyeli bir çocuğun Suriyeli bir erkek tarafından istismar edilmesi üzerine başlayan olaylarda, mahalledeki pek çok işyeri ve araç tahrip edilmiş, bazı evlere saldırılar düzenlenmişti.

BURSA'DA GÖZALTI!

Suriyeli sığınmacılara yönelik pazar akşamı Kayseri’de başlayan saldırılar, bir gün sonra Bursa'nın da aralarında yer aldığı çok sayıda kente yayıldı. 

27. Dönem Adana Milletvekili ve İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi İsmail Koncuk, Bursa'da Serkan Yiğit adlı bir kişinin "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlaması ile göz altına alındığını duyurdu.

Koncuk gözaltı hakkında yaptığı açıklamada, "Bursa'da, arkadaşımız Serkan Yiğit "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlaması ile göz altına alınmış. Bir vatansever asla "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmez" ancak, ülke ve milletin geleceği ile ilgili kaygılarını ifade eder. Serkan Yiğit'in göz altına alınması anlamsız olduğu kadar, milli hassasiyeti ile hareket eden, vatansever insanlara göz dağı vermek amaçlıdır. Halkı sokağa davet eden, kimseye düşmanca bir paylaşımı olmayan Serkan Yiğit derhal serbest bırakılmalıdır. Asıl bu sorumsuz hareketler, insanları tahrik etmektir. Kendinize gelin ve milleti suçlamayı bırakın artık. Hata ve tahrikin tek sebebi, İktidarın düzensiz göç politikasını, tüm uyarılara rağmen, hiç bir tedbir almaksızın, devam ettirme inadıdır." ifadelerine yer verdi.

Kaynak: bursahakimiyet.com.tr

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.