Hava Durumu

Kızılay Bursa sıcak yemek nöbetinde

Türk Kızılay Bursa Şubesi, Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde hava koşulları sebebiyle mahsur kalan vatandaşlara sıcak yemek dağıtımı gerçekleştirdi. Şube Başkanı Prof. Dr. Murat Tutanç, “Zorlu hava koşullarında yardıma muhtaç olan herkesin yanında olmayı sürdüreceğiz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2022 11:38
Haber Güncellenme Tarihi: 26.01.2022 11:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kızılay Bursa sıcak yemek nöbetinde

İstanbul'da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle kente kış lastiği olan araçlar haricinde girişlerinin kapatılması üzerine çevre illerden de yola çıkan ve Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde bekletilen yolcular, Bursa Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Türk Kızılay’ın devreye girmesiyle Kredi Yurtlar Kurumu'na (KYK) ait yurtlara yerleştirildi. Türk Kızılay Bursa Şubesi de yolcular Terminal’de beklerken ve yurtlara götürülürken sıcak yemek ve sabah kahvaltısı ikramında bulundu.

GECE-GÜNDÜZ SAHADALAR

Türk Kızılay Bursa Şube Başkanı Prof. Dr. Murat Tutanç, Şube’nin her türlü zorluğa karşı tedbir aldığını ve yardımları ihtiyacı olanlara ulaştırmak için seferberlik ilan edildiğini kaydederek Tutanç, “Yoğun kar yağışı, hayatın her alanında geçici mağduriyetler yaratan seviyeye geldi. Şube olarak her türlü zorluğa karşı hazırlıklarımızı tamamladık. Personellerimiz her türlü olumsuzluğa kadar 7/24 esaslı çalışıyor. Bağışçılarımızın katkıları ile hazırlanan yardımlarımızı vatandaşlarımıza ulaştırmayı sürdürüyoruz. Kimsenin mağdur olmaması için gönüllülerimizin özverili çalışmaları ile gece-gündüz sahada özveriyle çaba gösteriyor, Kızılay’ımızın varlığını herkese hissettiriyoruz” dedi.

‘HER ZAMAN TEYAKKUZDAYIZ’

Vatandaşların mağdur olmamasın için yoğun çaba sarf ettiklerini söyleyen Tutanç, “Yoğun kar yağışı sırasında Bursa’dan ve çevre illerden İstanbul’a gitmek için yola çıkan vatandaşlarımız Bursa Şehirlerarası Terminal’de mahsur kalınca hemen harekete geçtik. Büyükşehir Belediyemiz ve Valilik koordinasyonunda hayata geçirilen çalışma ile mahsur kalan vatandaşlarımız KYK Yurtları’na yerleştirilirken, terminalde bekleyen ve yurtlara giden vatandaşlarımıza sıcak yemek, çorba ve kahvaltı ikramlarımızı dağıttık. Acil durumlarda aldığımız hızlı aksiyon sayesinde vatandaşlarımızın herhangi bir mağduriyet yaşamaması için her zaman teyakkuz halindeyiz” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.