Hava Durumu

Nilüfer Meral Muammer’e Romanya'dan kardeş okulu ziyaret etti

Romanya Milli Eğitim Bakanlığı Türkçe Müfettişliği ve Kardeş okul Köstence Şcoala Gimnaziala Nr.8 Ortaokulu Müdürü ile beraberindeki heyet Nilüfer Meral Muammer Ağım Ortaokulu’nu ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2024 15:34
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2024 15:34
Kaynak: Erhan Bedir
Nilüfer Meral Muammer’e Romanya'dan kardeş okulu ziyaret etti

Nilüfer Meral Muammer Ağım Ortaokulu’nu Romanya Milli Eğitim Bakanlığı Türkçe Müfettişliği ve kardeş okul Köstence Şcoala Gimnaziala Nr.8 Ortaokulu Müdürü ve beraberindeki heyet Meral Muammer Ağım Ortaokulu’nu ziyaret etti.

Meral Muammer Ağım Ortaokulu Müdürü Engin Yazar’ın makamında kabul ettiği heyet, Bursa’da ve kardeş okullarında bulunmaktan dolayı duydukları mutluluğu dile getirdiler.

Ziyarette Romanya Milli Eğitim Bakanlığı Türkçe Müfettişi ve aynı zamanda Romanya Demokrat Türk Birliği Eğitim Komisyon Başkanı Dr. Vildan Bormambet, Romanya Köstence Școala Gimnaziala nr. 8 Constanța Müdürü Cosmin Badea, Romanya Hârșova Liceul Teoretic Ioan Coțovu Müdürü Elena Manea ve Hârșova Liceul Teoretic Ioan Coțovu öğretmeni Reduan Mehmet hazır bulundu.

Meral Muammer Ağım Ortaokulu Müdürü Engin Yazar, ziyaret dolayısıyla duyduğu mutluluğu dile getirerek, okul ve öğrencileri hakkında Romanya Milli Eğitim Bakanlığı ve kardeş okul yetkililerine bilgiler verdi.

İki ülke arasındaki örnek dostluğun kardeş okul anlaşmasıyla da pekiştiğine dikkat çeken Engin Yazar, “İki ülke çocuklarının birçok alanda kendi kültür ve değerleriyle karşılıklı paylaşım içinde olmalarının önemi çok değerli.

Ayrıca eğitim alanında paylaşımlar ve öğrenci değişim projelerimiz öğrencilerimizin ufkunu ve dünyaya bakış açılarını daha geliştiriyor” dedi.

Kaynak: Erhan Bedir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.