Hava Durumu

ORC'den dikkat çeken Bursa anketi! CHP ve AK Parti arasındaki fark...

Yerel seçimler hızla yaklaşırken Bursa'dan ilk anket sonuçları geldi. ORC'nin 20 yıldır AK Parti'nin yönettiği Bursa'da yaptığı anketten sürpriz sonuçlar çıktı. İşte Bursa'daki Büyükşehir Belediye seçimleri yarışında AK Parti ile CHP arasındaki oy farkı…

Haber Giriş Tarihi: 01.02.2024 08:30
Haber Güncellenme Tarihi: 01.02.2024 10:02
Kaynak: Haber Merkezi
ORC'den dikkat çeken Bursa anketi! CHP ve AK Parti arasındaki fark...

Seçimler yaklaştıkça anket sonuçları açıklanmaya devam ediyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde de son yapılan ankete göre değişim yaşanabilir.

ORC Araştırma'nın gerçekleştirdiği ankete göre, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için CHP'nin adayı Mustafa Bozbey yarışı AK Partili rakibi Alinur Aktaş'ın önünde götürüyor.

SEÇİMİ KARARSIZLAR BELİRLEYECEK

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yapılacak olan yerel seçimlerde, ORC Araştırma'nın gerçekleştirdiği son ankete göre, CHP'nin adayı Mustafa Bozbey, yüzde 41,4 oy oranı ile AK Parti'nin adayı Alinur Aktaş'ın önünde yer alıyor. Aktaş, yüzde 38,3 oy oranıyla ikinci sırada bulunurken, seçmenlerin yüzde 10,3'ü ise kararsız durumda.

Bu sonuçlar, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler için Bursa'da yaşanacak mücadelenin kıran kırana geçeceğini gözler önüne seriyor. Önceki seçimlerde CHP'nin adayı Mustafa Bozbey, AK Parti'nin adayı Alinur Aktaş'a karşı az bir farkla kaybetmişti.

İYİ PARTİ VE YRP YARIŞIN DIŞINDA KALDI

İYİ Parti'nin adayı Selçuk Türkoğlu yüzde 5,4'lük oy oranıyla seçim yarışında 3. sıradayken YRP'nin adayı Sedat Yalçın yüzde 2,1 oy oranıyla son sırada bulunuyor.

İşte ORC Araştırma'nın Bursa'daki yerel seçim anket sonuçları:

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.