Hava Durumu

Salih Kalyon, tek kişilik oyunuyla Bursa'ya geliyor

Usta oyuncu Salih Kalyon'un 56 yıllık sanat yaşamı boyunca ülke genelinde yaptığı tiyatro,sinema ve televizyon çalışmaları sırasında yaşadığı hikayeleri, kahramanlarının ağzından mizahi ve teatral bir dille anlatıyor. Kalyon Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Kültür Sanat Komisyonu organizasyonuyla 18 Mayıs Çarşamba günü Plaza 16'da sahne alacak.

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2022 12:07
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2022 12:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
 Salih Kalyon, tek kişilik oyunuyla Bursa'ya geliyor

Salih Kalyon, tiyatronun usta oyuncusu, sinemanın aranan ismi, dizilerin tuzu biberi... Ne ekrandan ne beyaz perdeden ne de tiyatrodan vazgeçebilen Salih Kalyon hayatını anlattığı "Memleket Saat Ayarı" adlı tek kişilik gösteriyi sahneliyor. Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanlığı Kültür Sanat Komisyonu organizasyonuyla 18 Mayıs Çarşamba günü saat 20:00'de Plaza 16'da sahne alacak olan Kalyon, "Memleket saat Ayarı" ile Bursa'da ilk kez sevenlerinin karşısında olacak.

"NEDEN MEMLEKET SAAT AYARI?"

Salih Kalyon, basında yer alan bir söyleşisinde "Neden Memleket Saat Ayarı" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Atatürk, 650 yıllık Osmanlı İmparatorluğu'nun ardından Türkiye Cumhuriyeti'ni kurdu ve bir saat ayarı yaptı. O gözlerini kapatınca ne yazık ki o saat ayarıyla sürekli oynamaya başladılar. Ben de 56 yıl sonra seyircime Memleket Saat Ayarı'nı sunarken yaşadığım ve tanık olduklarımla birlikte ülkemin içinde bulunduğu şu anki durumunu da nasıl anlatabilirim diye düşündüm. Örnek bir anne babaya sahiptim. Babam Abdurrahman Bey saat tamircisiydi. Okuma yazması olmayan, Kuran'ı ezbere bilen annem yüreği aydınlık bir kadındı. Cumhuriyet ilan edildiği gün Türkiye'de okuma yazma bilen kadınların oranı binde 2'ydi. Halkevleri'nin 1960 ihtilalinden sonraki ikinci bölümüne yetiştim ben, orada eğitim aldım. Ortaokul öğrencisiydim ve Halkevi Tiyatrosu'nun Adapazarı'nda çalışmalara başladığını öğrenince hemen seçmelere katıldım ve kazandım. Turgut Özakman'ın Güneşte 10 Kişi oyununa hazırlandık. Ajans muhabiri Selami rolü bana verilince havalara uçtum."

Kalyon'un "Memleket Saat Ayarı" işte o günlerden bugüne süzülüp gelen bir olaylar-anılar demeti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.