Hava Durumu

Tam 181 milyon 500 bin TL: Bursa Büyükşehir yüz binlerce yardım çeki dağıtacak!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi fakir, muhtaç, dar gelirli kişi ve ailelere dağıtılmak üzere değeri 181 milyon 500 bin TL'yi bulan miktarda gıda, giysi ve eğitim destek çeki dağıtacak. İşte ayrıntılar...

Haber Giriş Tarihi: 12.02.2024 10:39
Haber Güncellenme Tarihi: 12.02.2024 13:55
Kaynak: İsmail Karaduman
Tam 181 milyon 500 bin TL: Bursa Büyükşehir yüz binlerce yardım çeki dağıtacak!

Büyükşehir Belediyesi yayımladığı ihale ilanı ile ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere 363 bin yardım çeki alacağını duyurdu.

Toplam 181 milyon 500 bin TL'yi bulan destek çekleri ile ihtiyaç sahiplerine gıda, giysi ve eğitime yönelik olarak yaşayabilecekleri olumsuzlukları en aza indirmek ve sosyal hayata bağlanmaları amaçlanıyor.

YARDIM ÇEKLERİN TUTARI AÇIKLANDI

Büyükşehir Belediyesi'nin ihale ile alım yapacağı yardım kartlarında 500 TL bulunacak. Yardım çekleri zarf içinde ve dijital ortamda dağıtılacak.

165 bin gıda alışveriş çeki, 99 bin giysi destek çeki ve 99 bin eğitim destek çeki dağıtılacak.

NERELERDE KULLANILABİLECEK?

Belediye tarafından verilen ihale ilanında şu ifadeler yer aldı:

Gıda Destek Çekleri mahallelerdeki yerel bakkal ve marketlerde kullanılacaktır. Bu sebeple ihale uhdesinde kalan İstekli Bursa Bakkallar Odası veya en az 12 ilçenin muhtelif esnaf odaları ile en az 7 (yedi) ay süreli protokol yapılmış olması gerekmektedir.

Giysi Çekleri mahallelerdeki yerel esnafların mağazalarında kullanılacaktır. Bu sebeple ihale uhdesinde kalan İstekli Bursa Ayakkabıcılar Odası ve Bursa Hazır Giyim ve Konfeksiyoncular Odası ile en az 7 (yedi) ay süreli protokol yapılmış olması gerekmektedir.

Eğitim Seti Çekleri mahallelerdeki yerel esnafların mağazalarında kullanılacaktır. Bu sebeple ihale uhdesinde kalan İstekli Bursa Matbaa ve Kırtasiyeciler odası veya en az 12 ilçenin muhtelif esnaf odaları ile en az 7 (yedi) ay süreli protokol yapılmış olması gerekmektedir.

Kaynak: İsmail Karaduman

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.