Hava Durumu

Avrupa'da tarih yazdık: Frutti Extra Bursaspor Eurocup'ta finalde!

Avrupa'da göğsümüzü kabartan Frutti Extra Bursaspor, 7Days Eurocup yarı finalinde Morabanc Andorra'yı mağlup ederek finale yükseldi.

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2022 22:47
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2022 23:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Avrupa'da tarih yazdık: Frutti Extra Bursaspor Eurocup'ta finalde!

7Days EuroCup’ta mücadele eden Frutti Extra Bursaspor tarihi bir başarıya imza atarak finale yükseldi. Deplasmanda Morabanc Andorra’yı 85-68 yenen Pota’nın Timsahları 11 Mayıs’ta oynanacak şampiyonluk maçına çıkmaya hak kazandı.

Frutti Extra Bursaspor’un finaldeki rakibi Valencia Basket ile Virtus Segafredo Bologna arasındaki yarın akşam onanacak maçın galibi olacak. Yeşil Beyazlılar ayrıca önümüzdeki sezon ülkemizi EuroLeague’de temsil edecek.  

Ülkemizi 7Days EuroCup’ta temsil eden Frutti Extra Bursaspor 59 yıllık kulüp tarihinin Avrupa’daki en önemli maçına çıktı.

Top 16 Turu’nda Sırbistan’da Obradovic yönetimindeki Partizan Belgrad’ı, çeyrek finalde de Slovenya’da Cedevita Olimpija’yı saf dışı bırakan Pota’nın Timsahları yarı finalde Morabanc Andorra ile deplasmanda karşılaştı.

ING Erkekler Basketbol Süper Ligi’nde play-off’a yükselen Frutti Extra Bursaspor İspanya’nın ACB Ligi’nde 18’inci ve son sırada yer alan rakibi karşısında ilk çeyreğin ilk dakikalarına tutuk başladı.

Rakibi karşısında geriye düşen Yeşil Beyazlılar Andrews’ın son salise sayısıyla ilk çeyreği 22-20 önde bitirdi. İkinci çeyrekte iki takım da sert savunma yaptı. Morabanc Andorra bu periyodun büyük bir bölümünü önde götürse de Frutti Extra Bursaspor geriden gelerek skor üstünlüğünü ele geçirmeyi başardı. Pota’nın Timsahları devreye 38-34 önde girdi. Frutti Extra Bursaspor üçüncü çeyreğe üst üste sayılar bularak başladı.

Savunmada diri kalan Yeşil Beyazlılar farkı gittikçe açtı ve bir ara 17 sayılık üstünlük yakaladığı periyodu 63-56 önde bitirerek final periyoduna 7 sayı farkla başladı. Karşılaşmanın galibinin belirleneceği son çeyreğin başında iki takım da top kayıpları yaptı. Ancak Pota’nın Timsahları üstünlüğü elden bırakmadı.

Farkı koruyan ve açmayı da başaran Pota’nın Timsahları karşılaşmadan 85-68 galip ayrılarak tarihi bir başarıya imza attı ve adını şampiyonluk maçı için parkeye çıkacağı finale yazdırdı.

FİNAL 11 MAYIS'TA: RAKİP YARIN BELLİ OLACAK

7Days EuroCup’ta Frutti Extra Bursaspor’un 11 Mayıs’taki finalde karşılaşacağı rakibi yarın akşam 21.30’da Valencia Basket ile Virtus Segafredo Bologna arasındaki maçta belirlenecek.

Frutti Extra Bursaspor ayrıca finale yükseldiği için önümüzdeki sezon ülkemizi Euroleague’de temsil edecek.    

İLK ÇEYREK: 20-22
DEVRE: 34-38
ÜÇÜNCÜ ÇEYREK: 56-63
FİNAL: 85-68

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.