Hava Durumu

Bursaspor Başkanı Enes Çelik'ten önemli açıklamalar!

Erzurum’daki kamp hakkında konuşan Başkan Enes Çelik, kamp ortamının iklim açısından son derece uygun olduğunu belirtti. Ancak takımdaki oyuncu sayısının yetersiz olduğunu dile getirdi. Çelik, “Hava çok güzel ama kamp sayısal anlamda beklentimin altında. Onun dışında süreç sorunsuz ilerliyor” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2025 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.08.2025 16:03
Kaynak: Haber Merkezi

Yeni sezon hazırlıklarına Erzurum’da devam eden Bursaspor’da Başkan Enes Çelik basın toplantısı düzenledi. 2 gün önce kampa gelen Başkan Çelik, takımın kaldığı otelde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Erzurum’daki kamp vesilesiyle Uludağ’ı hatırlatan Başkan Çelik, Bursa’da bir kamp ve spor merkezi kurma hayalini yineledi.

“ULUDAĞ KAMP MERKEZİ EN BÜYÜK HAYALİM”

“Uludağ, lojistik ve konaklama açısından hazır. Sadece tesis yatırımı gerekiyor. Diğer illerde sıfırdan başlamak çok daha zor. Uludağ’da kamp tesisi hayata geçerse yalnızca Bursaspor değil, şehir ekonomisi ve spor turizmi de kazanır,” ifadelerini kullandı.

PAYKAN FC MAÇI YARIDA KALDI: TAKIMI SAKATLIKTAN KORUMAK İÇİN ÇEKTİM

Bursaspor’un İran ekibi Paykan FC ile oynadığı hazırlık maçının yarıda kesilmesine de değinen Başkan Çelik, rakip takımın sertliğinden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. “Her pozisyonda taban, dirsek, tekme... 10’dan fazla duraklama yaşandı. Oyuncularımın sağlığı için takımı sahadan çektim. Maalesef bir günümüz boşa gitti,” dedi.

BTSO’NUN 60 MİLYON TL’LİK DESTEK PAKETİ HENÜZ HAYATA GEÇMEDİ

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) açıkladığı 60 milyon TL’lik destek paketi hakkında da konuşan Çelik, şu ana kadar herhangi bir somut adım atılmadığını belirtti. Paketin içeriğinde istasyon isim hakkı, 10 bin forma alımı, fuar alanı tahsisi ve deplasman sponsorluğu gibi maddelerin yer aldığını söyleyen Başkan, “Sezon başında en fazla giderin olduğu dönemdeyiz. Bu desteğin gecikmeden hayata geçmesini bekliyoruz,” ifadelerini kullandı.

KOL SPONSORLUĞU %99 TAMAM, GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR

Sponsorluk çalışmaları hakkında da bilgi veren Çelik, kol sponsorluğu konusunda %99 oranında anlaşma sağlandığını ve açıklamanın önümüzdeki hafta yapılacağını söyledi. Bu anlaşmanın bedelinin KDV dahil 12 milyon TL olduğunu belirten Çelik, tozluk sponsorluğu konusunda da sona gelindiğini, göğüs sponsoru içinse görüşmelerin sürdüğünü aktardı.

Ayrıca Özdilek ile metro istasyonu isim hakkı konusunda anlaşma sağlandığını belirten Başkan, Geçit istasyonunun Özdilek adını taşıyacağını ifade etti.

YAYIN HAKLARI: BURSASPOR’UN BEDELİNİ KORUYACAĞIZ

Yayın ihalesi konusuna da değinen Enes Çelik, Bursaspor’un kendi yayın hakları için teklif aldığını ve somutlaştırmak adına ihale düzenlendiğini söyledi. TFF ile yapılan görüşmeleri aktaran Çelik, “Geçen yıl kulüpler yayın gelirinden faydalanamadı. Biz hem kulübümüzün çıkarını hem de ligdeki diğer kulüplerin yayınlarının sürmesini önemsiyoruz. Bursaspor’un hakkını koruyarak tüm taraflar için yapıcı bir çözüme açığız,” dedi.

GÖĞÜS SPONSORLUĞU İÇİN BTSO SESSİZ KALDI

Forma göğüs sponsorluğu konusunda BTSO’dan henüz bir destek gelmediğini ifade eden Çelik, BTSO Başkanı İbrahim Burkay’ın bu desteğin bir başlangıç olduğunu ifade ettiğini aktardı. “Bursaspor bu şehrin en büyük markası. Bu marka desteklenirse şehrin tamamı moral ve ekonomik anlamda kazanır,” diyen Çelik, BTSO’dan ilerleyen süreçte daha somut adımlar beklediklerini söyledi.

ESKİŞEHİRSPOR’LA GÜÇ BİRLİĞİ: KAVGA DEĞİL BİRLİK GEREK

Eskişehirspor ile planlanan dostluk maçına da değinen Enes Çelik, komşu kulüple yapılan iş birliğini örnek bir adım olarak değerlendirdi. “Eskişehirspor yönetimini ağırladık. Bu birliktelik çok anlamlı. Kavga etmek kolay, ama birleşmek zor. Bu tür adımların başka kulüplerle de geleceğini göreceksiniz,” ifadelerini kullandı.

HAZIRLIK MAÇI GELİRİ FİDAN ALIMINA GİDİYOR, KOMBİNELER GEÇERSİZ

Eskişehirspor ile oynanacak özel maçın gelirinin fidan alımına harcanacağını vurgulayan Başkan Çelik, bu nedenle kombine kartların geçerli olmayacağını, ancak bilet fiyatlarının uygun tutulacağını belirtti. “Bu organizasyonda bir amaç var: on binlerce fidan dikmek. Bunu taraftarlarımızla birlikte başaracağız,” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanımız zaten vakıfta bu arada, Mustafa Bozbey. Tabii hani Vali bey girecek dediğim zaten belediye başkanımız, vakıfta, büyükşehir belediye başkanımız, ilçe belediye başkanlarımız da şimdi vakfa alacağız. İnşallah beraber olacağız. Yani hepsi başkanım destek veriyorlar. Bu da bizi tabii camiayı da mutlu ediyor. Kalıcı gelir konusunda, beklentileriniz neler? Ne gibi hedefleriniz var kalıcı gelir? Ya şimdi kalıcı gelir, öyle adı üstünde yani kalıcı gelir yani bunları, paraya çevirmek kolay olan bizim için önemli olan mesela stat önündeki dükkanlarla alakalı projemizi şu an başlama noktasına geldik. Stadyumun önü inşallah öyle tahmin ediyorum ki Kasım, Aralık yani Ocak ayı gelmeden, yılbaşı gelmeden oradaki dükkanların bazıları aktif hale gelecek. Eee, timsahın ağzında işte bir eee spor salonuyla bir anlaşma imzaladık. Çok ciddi metrekare bir alana yatırım yapacaklar. Yani bu ekonomik koşullarda hem bize, eee, nakdi anlamda hem aylık eee, getirisi anlamında ciddi bir getirisi olacak. Aynı şekilde etrafa yapılacak dükkanlar noktasında, Özüce TEMA 16'da yapılacak dükkanlar noktasında bunların hepsi eee aylık gelir olarak mesela kamp projesini inşallah başarabilirsek o da mesela Temmuz, Ağustos aylarında ciddi anlamda bir ekonomik girdi sağlayan bir alan. Bunlar kulübün geleceği açısından en önemli konular. Yani taraflarla yoğun ilgisi görüyoruz başkanım Bursaspor'la alakalı formalara. Resmi rakamlarla ilgili ne söyleyebiliyorsunuz? Vallahi şimdi basın toplantısından önce aklıma geldi. Eee 5.000'i geçmişti rakam. Tam rakam alamadım açıkçası. Eee ama formaları ben de gittim bir iki gün önce git. Buraya gelmeden bir gün önce gittim store'a. Gerçekten kalite anlamında çok hoşuma gitti. Yani sadece formalar değil işte eşortmanlar diğer ürünlerde o noktada da ben ciddi bir rekor kırılacağını düşünüyorum bu sene store anlamında da. Teşekkür ederiz başkanım. Biz formaları uçaktayken stora geldi cumartesi gördük. Ben formayı aldım öyle çıktım yola.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.