Hava Durumu

Bursaspor’dan bayram hediyesi!

Spor Toto 1. Lig’in 35. haftasında ligde kalma mücadelesi veren Bursaspor,  geriye düştüğü Manisa deplasmanında müthiş bir geri dönüş yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 01.05.2022 17:54
Haber Güncellenme Tarihi: 01.05.2022 18:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursaspor’dan bayram hediyesi!

HABER | Coşkun SAİTOĞLU

Spor Toto 1. Lig 2021-2022 Sezonu 35. hafta karşılaşmasında ligde tutunabilmek için kritik bir maça çıkan Yeşil Beyazlılar, Play-Off mücadelesi veren Manisa FK karşısında geriye düştüğü mücadeleden 3-1’lik skorla galip ayrılmasını bildi ve puanını 38’e yükseltti.

Son maçta Bursa’da Denizlispor’u tek golle geçen Timsah, Manisa deplasmanında yine final gibi bir maça çıktı.  Saat 16.00’da Mümin Özkasap Stadyumu’nda başlayan mücadelede Yeşil Beyazlılar rakiplerinin puan kaybetmesini beklerken, 3 puan için sahada mücadele etti.

Mücadelenin dakikalar henüz 5’i gösterirken, Massimo Bruno ceza sahası dışından rakip kaleye çok şık bir şut çıkarırken, top kalecide kaldı.

8. dakikada Manisa FK’nın kullandığı kornerde, ev sahibi ekibi 1-0 öne geçiren golü Loick Landre kaydetti.

Gol sonrası şoku atlatamayan Bursaspor, rakibini sahasında karşılarken, dakikalar 19’u gösterdiğinde ceza sahasına giren rakip oyuncuya Canberk Yurdakul’un yaptığı müdahale penaltı ile sonuçlandı.

Penaltı atışı için topun başına geçiren Ognjen Ozegovic’in şutu Yeşil Beyazlıların file bekçisi Canberk’ten dönerken, daha sonra defans topu uzaklaştırdı.

21. dakikada Burak Altıparmak’a yapılan faul sonucu Yeşil Beyazlılar etkili bir noktadan serbest vuruş kazandı ancak topun başına geçen Hasan Ayaroğlu’nun şutu kalenin üstten auta gitti.

Rakip sahada gol arayışlarını sürdüren Bursaspor, dakikalar 38’i gösterdiğinde Massimo Bruno’nun soldan ortaladığı topa Joao Pedro kafa vuruşu yaptı. Top uzak taraftaki direkten ağlarla buluştu ve skor 1-1’e geldi.

İlk yarının geriye kalan dakikalarında ekipler gol arayışlarını sürdürse de etkili bir atak geliştiremedi ve soyunma odasına 1-1’lik skorla gidildi.


İŞTE MÜCADELEDEN TÜM KARELER...


İKİNCİ YARIDA TİMSAH FIRTINASI

Mücadelenin ikinci yarısına çok hızlı başlayan Bursaspor’da, Namık Alaskarov’un yerine Thievy Bipfouma oyuna dahil oldu.

Henüz ikinci yarının ilk dakikası dolmadan güzel paslarla rakip sahaya yaklaşan Bursaspor’da oyuna yeni dahil olan Bipfouma şık bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu ve skoru 2-1’e getirdi.

Dakikalar 53’ü  gösterdiğinde rakip sahada 3. golü arayan Yeşil Beyazlılar, ceza sahasına tehlikeli bir top kesti. Topu ceza sahasında kontrol edemeyen Bipfouma’dan seken topu İsmail Yüksek kaleye gönderdi ancak Manisa FK’da Muhammet Taha Şahin kaleye giden topu eliyle engelledi.

Hakem Zorbay Küçük, penaltı noktasını gösterirken, Muhammet Taha Şahin ise direkt kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

Penaltı atışı için topun başına geçen Joao Pedro, 55. dakikada penaltı atışını ole çevirerek Bursaspor’u 3-1 öne geçirdi.

Dakikalar 72’yi gösterdiğinde sol kanattan Bruno ile etkili gelen Yeşil Beyazlılar ceza sahası içerisinde tehlike yarattı ancak şut kalecide kaldı.

83. dakikada Elton Acolatse rakip savunmanın arkasında topu Burak Altıparmak ile buluşturdu. Burak savunmayı geçerek şutu çekti ancak kaleci topu kornere çeldi.

86. dakikada ceza sahasına tehlikeli giren Bipfouma’nın ortaya gönderdiği top auta gitti.

Karşılaşmanın geriye kalan dakikalarında ekipler başka gol üretmeyi başaramayınca mücadele Bursaspor’un 3-1’lik üstünlüğü sona erdi.

Spor Toto 1. Lig 35. hafta mücadelesi sonucunda Bursaspor oynadığı 33. maçında 10. galibiyetini elde ederken, puanını 38’e yükseltti ve averajla 17. sıraya yükseldi. Manisa FK ise ligdeki 14. mağlubiyetini yaşarken, 46 puanda kaldı.

36. HAFTADA KONUK ÜMRANİYESPOR

Bursaspor, ligin 36. Haftasında 8 Mayıs Pazar günü 16.00’da evinde Ümraniyespor’u konuk edecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.