Hava Durumu

Bursaspor TFF 1. Lig'den düştü!

Spor Toto 1. Lig’in 37. hafta mücadelesinde Bandırmaspor’a konuk olan Yeşil Beyazlılar, 2-0 geriye düştüğü mücadele skoru 2-2’ye getirse de bu skoru koruyamadı ve rakibine 4-2 mağlup oldu. En yakın rakiplerinin haftayı puan ve puanlarla kapatmasının ardından Yeşil Beyazlılar TFF 1. Lig'e veda ederek, TFF 2. Lig'e düştü.

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2022 17:53
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2022 21:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursaspor TFF 1. Lig'den düştü!

HABER | Coşkun SAİTOĞLU

Bursaspor, Bandırma deplasmanındaki 4-2'lik yenilgi ve en yakın rakiplerinin haftayı puanla kapatmasının ardından TFF 1. Lig’den TFF 2. Lig'e düşen ekip oldu.

Sönmez Medya Spor Müdürü Süha Gürsoy, Bursaspor'un küme düşmesinin ardından canlı yayında açıklamalarda bulundu.

Bursaspor, Spor Toto 1. Lig 2021-2022 Sezonu 37. hafta mücadelesinde ligden düşmeme mücadelesinde sondan bir önceki kritik maça Bandırma deplasmanında çıktı. Yeşil Beyazlılar Bandırma 17 Eylül Stadı’nda saat 16.00’da başlayan karşılaşmada Bandırmaspor karşına mutlak galibiyet hedefiyle sahada yer aldı. Bursaspor geçtiğimiz hafta Ümraniyespor’u son dakika golüyle mağlup ederken, altın değerindeki 3 puanı hanesine yazdırmış, ligde kalma yolunda şansını güçlendirmişti.

Maça büyük bir şokla başlayan Yeşil Beyazlılar henüz dakikalar 4’ü gösterirken Bandırmaspor’dan Kerim Avcı’nın golüyle 1-0 yenik duruma düştü.

Golün şokunu üzerinden atamayan Bursaspor bu golden 2 dakika sonra topu bir kez daha kalesinde gördü. Bandırmaspor Philippe Paulin Keny ile 6. dakikada skoru 2-0 getiren golü buldu.

Dakikalar 8’i gösterdiğinde Hasan Ayaroğlu'nun ceza sahasından içeri kestiği ortaya Burak Altıparmak kafa topuna çıktı ancak top az farkla dışarı çıktı.

Mücadelenin 18. dakikasında Mehmet Erdem Uğurlu ceza sahasına kadar getirdiği topu altıpasa ortaladı ancak Hasan Ayaroğlu'nun şutu az farkla auta gitti.

21.dakikada Bursaspor’un faul sonrası kullandığı serbest vuruşta topun başına geçen Hasan Ayaroğlu'nun ortasında Mehmet Erdem yan çizgide topla buluştu. Erdem'in vuruşu kalecide kalıyor.

26.dakikada Uğur Kaan yıldız ceza sahası çizgisinin hemen dışından topu Enver Cenk Şahin'e kesti ancak Şahin'in şutu yine kaleci Gökhan'da kaldı.

35.dakikada tehlikeli olabilecek bir bölgeden Enver Cenk Şahin'in ortasında kafa topuna çıkan Nicozar Zalazar isabetli bir vuruş yapamadı ve top auta gitti.

İlk yarının son dakikalarında ardı ardına tehlikeli pozisyonlar yaratan Yeşil Beyazlılar, dakikalar 39’u gösterdiğinde ceza sahası içinde topla buluşan Enver Cenk Şahin topu Joao Pedro'ya ortaladı ancak Pedro'nun vuruşu başarılı olamadı.

Dakikalar 41’i gösterdiğinde Namık Alaskarov’un pasında topla buluşan Enver Cenk Şahin’in şutunda top defanstan döndü. Burak Altıparmak’ın önüne düşen topu ceza sahası dışından kaleye gönderen Burak Altıparmak’ın müthiş şutunda top ağlarla buluştu ve skor 2-1’e geldi.

Bu golün ardından santrayla oyuna başlayan Bandırmaspor büyük hata sonucu topu Bursaspor’a kaptırdı ve Yeşil Beyazlılar ceza sahasına Bruno ile tehlikeli girdi. Bruno’nun kaleye gönderdiği ağlarla buluşurken skor 2 dakika içerisinde 2-0’dan 2-2’ye geldi.

Mücadelenin geriye kalan dakikalarında başka gol olmayınca ekipler soyunma odasına 2-2’lik skorla gitti.


İŞTE MÜCADELEDEN TÜM KARELER...


TİMSAH GOLLERİ KALESİNDE GÖRDÜ

Mücadelenin ilk yarısının son 5 dakikasında 2 dakikada bulduğu 2 golün moraliyle ikinciye yarıya başlayan Yeşil Beyazlılar, rakibi karşısında temkinli başladı.

Rakibi karşısında ikinci yarının ilk dakikalarında gol arayışı sürdüren Yeşil Beyazlılar, dakikalar 56’yı gösterdiği golü kalesinde gördü.

56. dakikada Bandırmaspor’da Milutin Osmajic kafa vuruşuyla topu Bursaspor ağlarına gönderdi ve skoru 3-2’ye getirdi.

68. dakikada Massimo Bruno'nun rakiplerinden sıyrılarak çizgiye inip açtığı ortada topla buluşan Joao Pedro'nun vuruşu auta çıktı.

75' Thievy Bipfouma rakip savunmayı aşıp topu çizgiye indi, Bipfouma kale önünde topu Joao Pedro'ya bıraktı ancak Pedro'nun vuruşu kaleci Gökhan'da kaldı.

Karşılaşmanın geriye kalan dakikalarında başka gol olmazken, mücadele 3-1’lik İstanbulspor galibiyetiyle sona erdi.

80. dakikada kornerden gelen ortada top yeniden Bursaspor ağlarıyla buluştu ve skor 4-2’ye geldi.

Mücadelenin son dakikalarında Yeşil Beyazlılar'da Bipfouma kazanılan penaltı atışını gole çeviremedi.

Mücadelenin geriye kalan dakikalarında başka gol olmayın karşılaşma 4-2'lik Bandırmaspor galibiyetiyle sona erdi.

Spor Toto 1. Lig 37. hafta mücadelesi sonucunda Bursaspor oynadığı 35. maçında 16. mağlubiyetini yaşadı ve 41 puanda kaldı. Bandırmaspor ise puanını 61’e yükseltti.

KOCAELİSPOR, MENEMEN VE BURSASPOR KÜME DÜŞTÜ

Bursaspor’un küme düşme potasındaki en yakın rakibi Altınordu evinde Balıkesirspor’u 2-1 mağlup etti ve puanını 45’e yükseltti.

Bursaspor ise Bandırmaspor karşısında aldığı mağlubiyet sonrası 41 puanda kaldı ve son haftaya kalmadan ligden düşen ekip oldu.

Öte yandan Menemenspor da Gençlerbirliği karşısında, Kocaelispor'da Eyüpspor karşısında aldığı mağlubiyetlerle küme düşen diğer ekipler oldu.

SON HAFTADA KONUK MENEMENSPOR OLACAK

Bursaspor, ligin 38. ve kapanış maçında evinde Menemenspor’u konuk edecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.