Hava Durumu

Bursaspor'un rakibinden flaş açıklama: "Maça çıkmayacağız!"

Diyarbekirspor Kulübü Başkanı Serkan Genç, Diyarbakır İl Spor Güvenlik Kurulu'nun aldığı taraftar yasağına tepki göstererek, "Karar geri alınmazsa Bursaspor maçında sahaya çıkmayacağız" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2024 22:52
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2024 22:52
Kaynak: Haber Merkezi
Bursaspor'un rakibinden flaş açıklama: "Maça çıkmayacağız!"

FFF 2. Lig’in 37. haftasında oynanacak olan Diyarbekirspor - Bursaspor maçı öncesi taraftar yasağı kararına Diyarbekirspor Kulübü Başkanı Serkan Genç tepki gösterdi.

Serkan Genç açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 

"Biz Bursa’da maçı seyircili oynadık. Bu nedenle biz de kendi seyircimiz ile maça çıkmak istiyoruz. İl Spor Güvenlik Kurulu’nun aldığı kararı kabul etmiyoruz. Seyircisiz maç olursa Bursaspor maçında sahaya çıkmayız. Biz ayrıcılık istemiyoruz. Sahaya çıkıp futbolumuzu oynamak istiyoruz. Diyarbakır İl Spor Güvenlik Kurulu’nun bizden habersiz aldığı bu kararı doğru bulmuyoruz. Dediğim gibi karar değişmezse sahaya çıkmayız. Biz Bursa’da seyircili oynadık. Seyircisiz maçı kesinlikle kabul etmiyoruz. Geçtiğimiz hafta TFF Pazar günü oynanması gereken maçı hafta içine almıştı. Bu karar da yanlıştı. Neden bizim maçımız Bursa’da hafta içine alınmadı. Bu ayrımcı yaklaşımı kabul etmiyoruz."

NE OLMUŞTU?

Ligin ilk yarısında Bursa Yüzüncü Yıl Atatürk Stadı'nda Diyarbekirspor'un 25. dakikada Yasin Dülger ve 82. dakikada Bünyamin Yürür'ün attığı gollerle 2-0 önde olduğu karşılaşmanın 89. dakikasında, oyuncular arasındaki ikili mücadele sonrası olaylar çıkmıştı. Bursaspor’dan Çağatay Yılmaz ile Bilal Güney, Diyarbekirspor’dan ise Bünyamin Yürür, Cem Çelik ve Serhat Çalışan kırmızı kart görmüştü. Olaylı maçın görüntülerinin izlenmesinin ardından PFDK tarafından Bursasporlu Çağatay Yılmaz 6, Canberk Yurdakul, Eren Tunalı ve Talha Yakın 5, Bilal Güney, Ozan İsmail Koç 2, Ertuğrul Kurtuluş ise 1 maçtan men edildi.

Ayrıca Bursaspor'a 2 maç seyircisiz oynama cezası verildi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.