Hava Durumu

Er: Sezon başında kalsaydım Süper Lig'deydik

Bursaspor Teknik Direktörü Mustafa Er 1 saat 15 dakika süren basın toplantısı düzenledi. Genç teknik adam sezon başında bir menajerin kulübü dizayn ettiğini söyledi. Mustafa Er, “Sezon başında her şey normal olsaydı biz ilk 2’den çıkmıştık ya da Play-Off’taydık.” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2022 08:00
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2022 08:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Er: Sezon başında kalsaydım Süper Lig'deydik

Mustafa Er bir yılın değerlendirmesini yaptı, küme düşme sürecini anlattı.

KADROYU MENAJER KURDU

Bursaspor Teknik Direktörü Mustafa Er düzenlediği basın toplantısında geçmiş sezonun değerlendirmesinde bulundu. Sezon başında yaşanan ve istifasıyla sonuçlanan olaylara değinen Mustafa Er, seçim kozu olarak kendisinin kullanıldığını söyledi. Genç teknik adam, ““İki başlı bir yönetim şekli vardı sezon başında. İlerleyen süreçte bunu net fark ettik. Seçim sürecinde taraf olmak istemedik. Ancak camianın ve taraftarın istediği yönde bizle çalışmak isteyen yönetim, bizimle çalışmak istemediğini anladık. Seçimi kazanmak için bizi kullandılar. Menajerler içeri girdi. O malum menajer de içeriye girdi. Açığı buldu… Menajerin kendisi ile problemim yok. Benim problemim menajerin eylemleriyle. Oyuncu getirebilir ama burayı dizayn edemez. Menajer takımı olma yolunda ilerledik.”  diye konuştu

İLK İKİDEN SÜPER LİG’E ÇIKARDIK

Sezonun bu şekilde bitmesinden üzüntü duyduğunu söyleyen Mustafa Er, “Böyle bitirmek istemezdik. Fakat sezon başında her şey normal olsaydı biz ilk 2’den çıkmıştık ya da Play-Off’taydık. Biz 4 yılda 2 kez küme düştük. Kimse bunu konuşmuyor ve irdelemiyor. Sorumlu olanların hiçbiri konuşmaması lazım. Kafasını kuma gömmeli. O mahcubiyeti yaşamalı.” ifadelerini kullandı. Göreve devam edip etmeyeceğiyle ilgili konuşan genç teknik adam, “Yönetimle bu konuyu görüşmedik. Benim için süreç hala devam ediyor. Hala noktalanmadı. Kulübün çıkarları neyi gerektiriyorsa o olmalı. Doğrularımız ve yanlışlarımız belki kulübün menfaatleri ile çatışabilir. Net fikrim var ama bunu net olarak söylemek istemiyorum. Şu an çok sağlıklı düşünemiyorum. Kulüp için en mantıklısı neyse hem benim için hem de oyuncular için o karar verilmeli.” dedi. 

BOLU’DA GÖREVİ BIRAKTIM

“Bolu kampının son gününde görevi bırakacaktık. Luka Capan’ın transfer edildiğini öğrendik. Bırakın transferin oyuncunun adını bile bilmiyorduk. Biz bu işin dışında kalacaksak göreve de devam etmeyelimi düşünüyorduk. Ama oyunu bozan taraf da biz olmayalım istiyorduk. Devam etme kararı aldık. Maç haftası da birçok oyuncu geldi. Luka, Ofosu, Matavz ve Bruno bize danışılmadan geldi. Hasan Ayaroğlu, Namiq Alasgarov, kaleci Erhan Erentürk de bizim istediğimiz oyunculardı. Fenerbahçe’den de kiralık olarak Uğur Kaan ve İsmail Yüksek’i istedik. Maç haftası da Jorquera geldi. Jorquera’nın tahtada ciddi bir alacağı var, bize de 'hocam bu futbolcuyu alabilir miyiz?’ dendi. 1,5 yıl top oynamamış bir isim. Kalitesi çok iyi futbolcu. Tahta için problemse alabilirsiniz dedik. Ona bile bize sakat oyuncu aldırdı dediler.”

GEÇEN SENENİN DEĞERİNİ ANLAYAMADIK

“Geçen senenin ne kadar önemli ve değerli olduğunu tam anlayamadık ve anlatamadık. Çok büyük bir olaydı. Süper Lig şampiyonluğundan sonra Bursaspor tarihinin en önemli sezonu diyebiliriz. Düşme adayıydık ama hem Türkiye hem de Avrupa’nın konuştuğu takım haline geldik. O takımdan 8 isim transfer yaptı. 7 oyuncumuz Süper Lig’e, 1’i de Avrupa’ya gitti. Hepsi de geçen sezonki performanslarıyla transfer yaptı. 50-55 milyon TL civarında da kulüp gelir elde etti. Çok az gelir elde edildi. En az 3-4 katı değerle gitmeleri gerekiyordu. Maalesef bu anlamda da oyuncuları kaybetmek kulübü zarara soktu.” 

SÖYLEMEM GEREKENLERİ SÖYLEDİM

“Bandırmaspor maçını kaybettikten sonra çok zor günler yaşadık. Menemenspor maçında da matem havası gördük. Travma yaşadık. Basın toplantısında çok doğru ifade edemedim kendimi. Geçen seneki Başkanımız Erkan Kamat’la alakalı söylememem gereken şeyleri söyledim. Bu yüzden üzgünüm.”

SAMİMİYETSİZ ORTAM OLUŞMUŞ

“Tekrar göreve geldiğimde futbolcuların kulüple arasına ciddi mesafeler girmiş. Yabancı oyuncuların çoğu Bursaspor’u FIFA’ya vermiş. Biz onlarla konuştuk, birçok şeyin düzeleceğini söyledik. Ama oyuncuların ev kirası ödenmemiş, arabası bozulmuş yapılmamış, para verilmemiş birçok sıkıntı ile karşılaştık. Oyuncuların morali düşüktü. Ama Bursaspor Kulübü’nün ödeyemeyeceği mukaveleler yapılmış. Oyuncular muhatap bulamamış. Gelinen süreçte de inanılmaz samimiyetsiz ve güvenilmez bir ortam oluşmuş. 
Futbolcular da sizin umurunuzda değilse bizim de urumuzda değil psikolojisine bürünmüş.”

VEFA SÖZLEŞMEYİ FESHETMEDİ

 “Vefa Temel sözleşmesi feshetmedi. Fesih hakkını eline aldı. Şu an yönetimle birlikte görüşeceklerdir. Umarım bünyede kalır. Bizim genç oyuncuların önüne proje koymamız lazım. Onların da kendilerine göre düşünceleri var. Saygı duyuyorum. Ama bu kulüp onlara çok şey verdi. Şahıslara kızıp hareket etmemek lazım. Kulübün menfaatleri doğrultusunda devam etmemeliler.”

KEŞKE GİTTİKLERİ ANDA HABERİMİZ OLSAYDI

“Biz Pazartesi günü antrenman yaptık. Salı günü top başı yapacaktık. Gece kulübüne gidilen günle alakalı sıkıntı var. Malum mekana Pazartesi gece gidiyor. 3 yerli 2 yabancı oyuncu gidiyor. 5 futbolcu. Benim haberim salyı günü akşam 7’de haberim oluyor. Bir taraftarımız beni bilgilendirdi. Bandırmaspor maçına 5 gün vardı. Kader maçı olarak bakılıyordu. Çarşamba günü oyuncularla konuştum. Yaptıklarının yanlış olduğunu biliyorlardı. Ancak bu oyuncularla alakalı yönetim kurulu ve bizlerin yaptırım uygulamaması gerektiğini düşündük. Mekanda 1 saat kalıp çıkıyorlar. Keşke girdikleri anda haberimiz olsaydı.”

FOTOĞRAF BELLİYDİ

“Sezon başında transfer edilen oyuncuların çoğu kamp geçirmemişti. Bizler de kendileri ile kamp yapmadık. Adanaspor maçına bile geçen seneden 4 eksikle çıktık. Erhan Erentürk ve Ofosu’yu oynatabildik. Maçtan sonra yönetimsel anlamdaki mesajlar, burada devam edemeyeceğimizi anladık. O gün olmasa 2-3 hafta sonra olacaktı. Fotoğraf net belliydi. Adanaspor maçını kazanır veya kaybedebilirdik. Bizim hazırlık sürecimiz daha yeni başlıyordu. Ama bunlara rağmen yapılanlar ortada. Biz de görevi bıraktık. 

BU TAKIM DÜŞMEZDİ

“Erhan Erentürk’ün parmağının kırıldığını çıktığımız ilk antrenmanda anlıyoruz. 4 maç kırık parmakla oynamış. Elton Acolatse de ağrılarım var dedi. Onun da ayak parmağında kırık varmış. Ofosu’nun durumu ortada. Devre arasında 9 oyuncu ayrılıyor. Takıma da 4 oyuncu alınıyor. Bir santrafor üç de kanat oyuncu alınıyor. Pedro’nun sağlık raporundan sakat olmasına rağmen alınıyor. Maç oynamamış futbolcular alınıyor. Enver Cenk Şahin, adalesini yırttı zaten. O da gitti. Stoperler gidiyor, stoper alınmıyor. Kaleci, stoper, orta saha alınması lazım alınmamış. Mantıklı ve sağlıklı transfer yapılsa bu takım yine düşmezdi.” 

45 PUAN BİLE YETMEYECEKTİ

 “Bandırma maçına kadar çok iyi mücadele ettik. İpleri elimize aldık. Ama olmadı. Çok zor bir süreçti. Bu sürecin etkisi hala yaşıyorum. Ruh halim iyi değildi. Menemenspor maçında 90 dakika durabilmek dahi çok zordu. O maçı yaşamamız lazımdı. O stattaki atmosferi hayatım boyunca unutmayacağım. Ligin geneline bakıldığında 42-43 puan yeterli gibi duruyordu. 44 puanla ligde kalınmayacağını kimse düşünmezdi. Rakiplerimiz ekstra kazandı. 45’te yapsak bence yine olmayacaktı. Ben bu kulüp için her şeyimi verdim. Ama bu sezon gücümüz yetmedi.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.