Hava Durumu

Potanın Timsahları alnınızdan öpüyoruz

Ülkemizi 7Days EuroCup’ta temsil eden Frutti Extra Bursaspor çeyrek finalde Cedevita Olimpij’yı 85-83 yenerek adını yarı finale yazdırdı. Yeşil Beyazlılar final vizesi almak için MoraBanc Andorra ile 3 Mayıs’ta deplasmanda karşılaşacak.

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2022 08:02
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2022 08:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Potanın Timsahları alnınızdan öpüyoruz

Pota’nın Timsahları 59 yıllık kulüp tarihinin Avrupa’daki en büyük başarısını elde etti.

İLK YARIYI DOMİNE ETTİ

Ülkemizi 7Days EuroCup’ta temsil eden ve Top 16 Turu’nda Partizan Belgrad’ı eleyen Frutti Extra Bursaspor çeyrek finalde Cedevita Olimpija ile karşılaştı. Potanın Timsahları Slovenya’da rakibi karşısında maçın ilk yarısını domine etti. Yeşil Beyazlılar ilk çeyreği 23-21, devreyi de 14 sayı farkla 50-36 önde tamamladı.

Üçüncü çeyrekte büyük bir çekişme yaşandı. Frutti Extra Bursaspor fark erimesine rağmen bu bölümü de 67-64 üstün bitirerek final periyoduna 3 sayı farkla önde girdi. Son çeyrekte de çekişme üst seviyedeydi. Rakibi karşısında Frutti Extra Bursaspor faul problemine girdi.

RAKİP ERKEN SEVİNDİ

Karşılaşmanın son salisesinde skor 85-83 Frutti Extra Bursaspor lehineyken Cedevita Olimpija’nın 3 sayılık atışı basketle sonuçlandı ve maçın bitiş düdüğü çaldı. Maçı 86-85 kazandıklarını düşünen Sloven basketbolcular ve taraftarlar sevinmeye başladı. Ancak Yeşil Beyazlılar’ın itirazı üzerine karşılaşmanın hakemleri görüntüleri izleyerek sürenin atıştan önce bittiğini tespit etti.

Bu gelişme üzerine 3 sayı iptal edildi. Frutti Extra Bursaspor maçı 85-83 kazanarak adını yarıfinale yazdırdı ve 59 yıllık Bursaspor tarihinde Avrupa Arenası’nda en büyük başarıyı elde etti.   
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.