Hava Durumu

ABD, 3 ülkenin Filistin'i tanımasına karşı

Beyaz Saray'dan, Norveç, İspanya ve İrlanda'nın Filistin'i tanıma kararına karşı duruş bildirildi. Beyaz Saray sözcüsü, Biden'ın Filistin'in tanınmasına karşı olmadığını, ancak tek taraflı olarak yapılmasına karşı olduğunu belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2024 18:14
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2024 18:14
Kaynak: TGRT Haber
ABD, 3 ülkenin Filistin'i tanımasına karşı

Norveç, İspanya ve İrlanda'nın Filistin'i devlet olarak tanıma kararının ardından Beyaz Saray, Başkan Joe Biden'ın bu konudaki görüşlerini açıkladı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü, Başkan Biden'ın Filistin devletinin müzakereler yoluyla tanınabileceğini vurguladı. Biden'ın, iki devletli çözümün savunucusu olduğu ve Filistin devletinin tek taraflı tanınmasına karşı olduğu ifade edildi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü, açıklamasında, Başkan Biden'ın "Filistin devletinin tek taraflı tanıma ile değil müzakereler yoluyla hayata geçirilebileceğini söylediğini" aktardı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Başkan (Biden), iki devletli çözümün güçlü bir savunucusudur ve kariyeri boyunca öyle olmuştur. Filistin devletinin tek taraflı tanıma yoluyla değil, taraflar arasında doğrudan müzakereler yoluyla gerçekleştirilebileceğine inanmaktadır."

Kaynak: TGRT Haber

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.