Hava Durumu

ABD'de bugüne dek satılan en pahalı üçüncü evi kim aldı?

ABD'de en yüksek üçüncü meblağ olarak kayıtlara geçen apartman dairesi satışının kim tarafından yapıldığı merak konusu olurken kaynaklar, evi Alibaba'nın ortak kurucusu Tsai'nin aldığını aktardı. 10 milyar dolarlık serveti bulunan Tsai aynı zamanda NBA takımı Brooklyn Nets'in sahibi.

Haber Giriş Tarihi: 22.07.2021 12:58
Haber Güncellenme Tarihi: 22.07.2021 12:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
ABD'de bugüne dek satılan en pahalı üçüncü evi kim aldı?

ABD New York'ta Manhattan bölgesinin en prestijli konutundan yaklaşık 157.5 milyon dolara iki kat alan gizemli kişinin, Çinli e-ticaret şirketi Alibaba'nın ortak kurucusu Joe Tsai olduğu iddia edildi.

CNBC'nin sözleşmeyle ilgili bilgi sahibi kaynaklara dayandırdığı haberine göre, aynı zamanda NBA takımı Brooklyn Nets'in de sahibi olan Tsai, 220 Central Park South'ta toplamda 157.5 milyon dolarlık iki farklı sözleşmeyle 60. ve 61. katları satın aldı. Sözleşme kapsamında 18. kattaki stüdyo daire de bulunuyor. Tsai'nin bu daireyi de büyük ihtimalle çalışanları için aldığı sanılıyor.

​Söz konusu satışın, ABD'de en yüksek üçüncü fiyata bağlanan satış olarak kayıtlara geçtiği belirtiliyor. İlk sırada ise aynı binada Ken Griffin'in 2019'da 238 milyon dolara aldığı daire var.

​Tsai tarafından ise konuya dair doğrulama yok.

Alibaba'nın ikinci büyük hissedarı olan Tsai'nin mal varlığı 10 milyar dolar. Tayvan'da doğan ve 1990'ların ortalarında New York'ta çalışan Tsai, Alibaba'da servet kazandıktan sonra vaktinin çoğunu Hong Kong ve San Diego'da harcıyor. Tsai'nin hem Kanada hem Hong Kong pasaportu var.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.