Hava Durumu

ABD'de striptizciler sendikalaşma başvurusu yaptı

ABD'nin California eyaletindeki Los Angeles şehrinde striptizciler sendikalaşmak için başvuru yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2022 11:13
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2022 11:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
ABD'de striptizciler sendikalaşma başvurusu yaptı

Star Garden Topless Dive Bar'daki dansçılar, çarşamba günü Ulusal İşçi İlişkileri Kurulu'na (NLRB) sendikalaşma başvurusunda bulundu.

Fransız haber ajansı AFP'ye konuşan striptizcilerden Velveeta, "Yaptığımız işi seviyoruz. Eğer temel çalışan güvencelerine sahip olursak daha da severiz" dedi.

Dansçılar, Actors' Equity adlı sendika tarafından temsil edilmek istediklerini belirtti. Sendika bünyesinde çoğu Los Angeles ve civar bölgelerde yaşayan halihazırda 51 bin oyuncu ve sahne yöneticisi yer alıyor.

Actors' Equity başkanı Kate Shindle, "Striptizciler canlı eğlence hizmeti sunan kişiler. Meslekleri bazı açılardan diğer işlere benzemese de geçimini sağlamak için dansla uğraşan ve sendika tarafından temsil edilen diğer üyelerle birçok ortak noktaları var" dedi.

Shindle, "Bu dansçılar maaşlarında sürekli olarak ciddi hırsızlıklar yapıldığını, sağlık ve güvenlik açısından risk altında çalıştıklarını söyledi. Sağlık sigortası ve işçi tazminatı gibi talepleri var. Cinsel taciz, ayrımcılık ve haksız yere işten atılma gibi durumlara karşı koruma istiyorlar" ifadelerini kullandı.

NLRB, bir sonraki adımda temsilci olarak seçilen 30 striptizci arasında bir oylama düzenleyecek. Sendikalaşma kararı çıkması halinde NLRB, dansçılar adına Star Garden'la yeni bir iş anlaşması için masaya oturacak.

Dansçıların sendikalaşma girişimi, striptizcilerin haklarını koruyan ve kâr amacı gütmeyen Strippers United'dan da destek aldı.

Star Garden, AFP'nin yorum talebine cevap vermedi.ABD'de son dönemde, özellikle Starbucks ve Amazon gibi dev firmalardaki işçiler arasında büyük bir sendikalaşma söz konusu.

2022 mali yılının ilk üç çeyreğinde, NLRB'ye 1935 sendikalaşma başvurusu yapıldı. Bu sayı, geçen senenin aynı dönemine kıyasla yüzde 56'lık bir artışa denk geliyor. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.