Hava Durumu

ABD, Hizbullah'ı desteklediği gerekçesiyle bazı kişi ve kuruluşları yaptırım listesine aldı

ABD Dışişleri Bakanlığı, Hizbullah'ı desteklediğini iddia ettiği bazı kişi ve kuruluşları yaptırım listesine aldığını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2026 21:43
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2026 22:05
Kaynak: AA
ABD, Hizbullah'ı desteklediği gerekçesiyle bazı kişi ve kuruluşları yaptırım listesine aldı

Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Tommy Pigott, yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "ABD, bugün, Hizbullah'ı destekleyen küresel bir finans ağını bozmak için yaptırımlar uyguluyor." ifadesi kullanıldı.

Yaptırımların, Orta Doğu, Avrupa ve Kuzey Amerika'da çeşitli şirket ve projeler aracılığıyla Hizbullah'ın finans ekibi için para aklama ve fon toplama faaliyetlerinde bulunan kişi ve kuruluşları hedef aldığı belirtilen açıklamada, ABD’nin, bu finans kanallarını keserek, Hizbullah'ın yeteneğini sınırlamak için somut adımlar attığı aktarıldı.

Açıklamada, söz konusu kişi veya kuruluşlar hakkında detaylı bilgi verilmezken, Hizbullah’ın, İsrail'e yönelik "pervasız saldırıları" ile, İran adına "terörizmi", Lübnan halkının barış ve güvenliğinden daha öncelikli tuttuğunu gösterdiği ve Lübnanlı sivilleri normal yaşamdan mahrum bıraktığı savunuldu.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.