Hava Durumu

Arkadaşının kanına bulanarak kurtuldu

18 yaşındaki Salvador Ramos'un yaptığı katliamla ilgili ortaya çıkan yeni detaylar dünyayı dehşete düşürdü. Öldürülen sınıf arkadaşının kanına bulanarak hayatta kalmaya kız çocuğunun CNN'e yaptığı açıklama herkesi şoka uğrattı.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2022 13:16
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2022 13:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Arkadaşının kanına bulanarak kurtuldu

Uvalde saldırısı, 2012'de Connecticut, Newtown'daki Sandy Hook'ta 20 ilkokul çağındaki çocuk ve altı çalışanın öldürülmesinden bu yana en ölümcül olay. Salı günü gerçekleşen katliamla ilgili şoke edici detaylar bir bir ortaya çıkıyor. Son olarak kendisini ölen arkadaşının kanına bulayıp ölü taklidi yaparak hayatta kalan 11 yaşındaki kız çocuğunun anlattıkları dünyayı dehşete düşürdü.

KATLİAM SABAH 11.00'DE BAŞLADI

Salvador Ramos'un katliamı sabah saat 11.00'de başladı. İlk önce büyük annesini vurdu. Ardından saat 11.15'te sosyal medya üzerinden konuştuğu ancak tanımadığı Almanya'daki bir kıza, ilkokula üzere olduğunu söyleyen bir mesaj gönderdi.

BİR SAAT BOYUNCA SINIFTAYDI

11.30'da kamyonetine atlayarak AR-15 tüfekle okula gitti. Saat 11.32'de okul girişinde en az bir polisi atlatarak okula girmeyi başardı. İçeri girdi, bir sınıfta barikat kurdu ve bir saat kadar sınıfın içinde kaldı. Çocukları gözünü kırpmadan katletmeden önce onları korkuttu. Katliam yaptıktan sonra polisin açtığı ateşle öldü.

KENDİNİ KANA BULADI

Vurulmamak için kendini katledilen sınıf arkadaşlarından birinin kanına bulamak zorunda kalan kız çocuğu, silahlı adamın 19 sınıf arkadaşını ve iki öğretmenini infaz ederkenki deliye dönmüş halini anlattı.

ÇİZGİ FİLM İZLERKEN İNFAZ

11 yaşındaki Miah Cerrillo 24 Mayıs Salı günü, hayatının en kötü anlarını yaşadı. CNN International'a anlattığına göre, saldırgan sınıfa daldığında, arkadaşlarıyla beraber Disney filmi Lilo ve Stitch'i izliyorlardı çünkü öğretim yılının sonu gelmişti.

Miah'nın anlattığına göre öğretmeni, aktif bir tetikçi olduğuna dair bir e-posta aldı ancak çok geç okudu. Bildirimi çok geç alana öğretmen kapıyı kilitlemeye giderken Salvador Ramos çoktan oradaydı ve kapı penceresinden ateş etti.

"İYİ GECELER" DEYİP ÖLDÜRDÜ

Cerrillo'ya göre, Ramos daha sonra sınıfa girdi, öğretmenlerden birinin, Eva Mireles ya da Irma Garcia'nın gözlerinin içine baktı ve onu vurmadan önce ona 'iyi geceler' dedi.

Cerrillo, Ramos'un öğrencilere ateş açmaya başladığını anlattı. Ramos bununla da sınırlı kalmadı ve müzik çalmaya başladı. 11 yaşındaki Miah, çalanı ancak 'insanların ölmesini istediğinizde' çaldığınız müzik türü olarak tanımlayabileceği 'üzücü' şarkılar çalmaya başladığını söyledi.

ÖLÜ NUMARASI YAPTI

Küçük kızın anlattığına göre Ramos, hemen yan taraftaki bağlantılı sınıfa geçti. Bu sırada Cerrillo, kendisinin ve arkadaşının 911'i aramak için öğretmenlerinin telefonunu aldığını ve Ramos'un sınıfına dönüp onu vuracağı korkusuyla, ölü sınıf arkadaşlarından birinin kanını üzerine bulaştırdığını ve ölü numarası yaptığını söyledi.

KARDEŞİ DE AYNI OKULDA

11 yaşındaki çocuğun ailesi, kanlı saldırıdan sonra Cerrillo'nun yanı sıra aynı okulda ikinci sınıf öğrencisi olan kız kardeşine duygusal ve zihinsel olarak yardım etmeye çalıştıklarını söyledi.

Miah'nın halası Blanca Rivera, durumun son derece travmatik olduğunu ve 11 yaşındaki bir çocuğun bunu yaşamasının ne denli zor olduğunu tahmin bile edemediğini söyledi.

OKULA GİTMEYE KORKUYOR

Cerrillo'nun okul arkadaşlarından biri de CNN International'a yaşadıklarını anlattı. Jayden Perez, bir sınıftan silah sesleri geldiğini duyunca saklanmak ve sessiz kalmak zorunda kaldığını söyledi ve "Çok korkunçtu çünkü bunun olacağını hiç düşünmemiştim" diyerek korkunç tecrübeyi anlattı.

Saldırıdan kurtulmayı başarak 10 yaşındaki çocuk, o gün pek çok arkadaşının öldürüldüğünü söyledi. Saldırı nedeniyle çok travmatize olduğunu ve okula dönmek istemediğini anlatan Jayden Perez, tekrar başka bir saldırı olabileceğinden korktuğu için okula dönmek istemiyor. Jayden, "Okulda başka bir silahlı saldırıya uğramak istemiyorum. Bunun tekrar olabileceğini biliyorum" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.