Hava Durumu

BAE, Hizbullah ile bağlantılı 16 kişi ve 5 kuruluşu terör listesine aldı

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) 16 kişi ve 5 kurumun Lübnan'daki Hizbullah ile bağlantılı olduğu suçlamasıyla yerel terör listesine alındığını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2026 22:57
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2026 23:37
Kaynak: Haber Merkezi
BAE, Hizbullah ile bağlantılı 16 kişi ve 5 kuruluşu terör listesine aldı

BAE'nin resmi ajansı WAM'da yer alan haberde kararın BAE'nin terörizmi finansmanıyla mücadelede uluslararası işbirliğini güçlendirme taahhüdünün bir parçası olarak alındığı belirtildi.

BAE'nin ülkedeki yasa ve düzenlemeler doğrultusunda Hizbullah ile bağlantılı olmakla suçlanan 16 kişi ve 5 kurumun yerel terör listesine aldığı aktarılan haberde, kararın terörizmin finansmanıyla mücadele kapsamında bölgesel ve uluslararası düzeyde koordinasyonun güçlendirilmesi amacıyla alındığı ifade edildi.

Kararın aynı zamanda terör finansmanıyla bağlantılı ağlar ile buna doğrudan ve dolaylı eşlik eden faaliyetlerin hedef alınması ve engellenmesi amacıyla alındığı ifade edilen haberde, yerel terör listesine alınan kişi ve kuruluşların mal varlıklarının dondurulması dahil gerekli tedbirlerin 24 saatten kısa süre içinde uygulanacağı kaydedildi.

Habere göre ayrıca, karar kapsamında ilgili denetim kurumlarından, listede yer alan kişi ve kuruluşlarla bağlantılı mali ve ticari ilişkilerin tespit edilmesi ve yürürlükteki mevzuat çerçevesinde gerekli işlemlerin uygulanması talep edildi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.