Hava Durumu

Dendias: Türkiye ile gerilime sürüklenmeyeceğiz

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklamalara cevap veren Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, "Türkiye ile gerilime sürüklenmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2022 12:20
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2022 12:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Dendias: Türkiye ile gerilime sürüklenmeyeceğiz

Erdoğan'ın Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis hakkında yaptığı "Artık benim için Miçotakis diye birisi yok" açıklamasına Yunan Bakan'dan cevap geldi.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, konuya ilişkin yöneltilen bir soruya, "Bizim kendi duruşumuz var. Gerilime sürüklenmeyeceğiz" ifadelerini kullandı. Skai radyosuna konuşan Dendias, "Bunu yapacak olursak, Yunan hükümeti karar verdiği için yapacağız" dedi.

Yunanistan'ın Türkiye ile diyalog istediğini vurgulayan Dendias, ancak 'bunun Türk jetlerinin Yunan hava sahasında uçtuğu koşullarda mümkün olmadığını' dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz pazartesi günü yaptığı açıklamada, "Artık benim için Miçotakis diye birisi yok. Kendisiyle böyle bir görüşme yapmayı asla kabul etmiyorum. Çünkü biz sözünde duracak, şahsiyetli, onurlu siyasetçiler ile yola gideriz. Bundan sonrasını Miçotakis kendisi düşünsün. Kimlerle görüşecekse, kimlere nasıl üsler kurduracaksa buyursun kurdursun; biz bize yeteriz" ifadelerini kullanmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.