Hava Durumu

Dünya devinin patronu öldü

Nintendo‘nun resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamaya göre, Nintendo’nun başkanı Satoru Iwata, 55 yaşında hayata gözlerini yumdu. Yapılan açıklamada, “safra kanalı büyümesi” nedeniyle Iwata’nın 11 Temmuz 2015’de yaşamını yitirdiği belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2015 10:09
Haber Güncellenme Tarihi: 13.07.2015 10:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Dünya devinin patronu öldü
1980 yılında Nintendo’ya katılan Iwata, geliştirici ekipte çalıştı. 2000 yılında direktör olarak görev almaya başlayan Satoru Iwata, Mayıs 2002’de başkanlığa yükseldi ve direktör temsilcisi oldu. Haziran 2013’de ise Nintendo Amerika’nın CEO’su oldu.

Nintendo’nun hayranları ile birebir ve doğrudan etkileşim kurmasıyla öne çıkan Iwata, Nintendo Direct sunumlarıyla şirketin yüzü oldu.

Geçtiğimiz yıllarda da sağlık sorunları yaşayan 55 yaşındaki başkan, E3 2014 öncesi geçirdiği cerrahi operasyon nedeniyle 2014’teki E3 2015 konferansına katılamamıştı.

Kıdemli genel müdürler Shigeru Miyamoto ve Genyo Takeda, yeni bir başkan seçilene kadar geçici olarak başkanlık görevinde bulunacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.