Hava Durumu

Filistinli 'cesur kız' Ahed Tamimi serbest

İsrail dün 30 Filistinli mahkumu daha serbest bıraktı. Bu kişiler arasında "Filistinli Cesur Kız" olarak tanınan aktivist Ahed Tamimi de vardı.

Haber Giriş Tarihi: 30.11.2023 08:11
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2023 08:11
Kaynak: NTV
Filistinli 'cesur kız' Ahed Tamimi serbest

Dünya Ahed Tamimi'yi, İsrail askerlerine kafa tuttuğu görüntülerle tanıdı. 

2015 yılında İsrail güvenlik güçlerinin gözaltına aldığı erkek kardeşini kurtarmaya çalışıyordu. Tamimi, o zaman sadece 14 yaşındaydı.

Tamini, bu görüntüler sonrası Filistin davasının simgesi "Filisinli Cesur Kız" oldu.

Tamimi, 2017'de Eski Amerikan Başkanı Donald Trump'ın Kudus'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasından sonra başlayan protestolarda da yer aldığında tutuklanmıştı. 8 ay sonra serbest bırakıldı.

22 yaşındaki Filistinli Cesur Kız, kasım başında yine İsrail askerleri tarafından Yahudi yerleşimcilerin katledilmesi yönünde bir paylaşım yaptığı öne sürülerek tutuklanmıştı.

Kaynak: NTV

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.