İklim değişikliği ile mücadelede bireysel olarak yapabileceğiniz 4 şey
İklim değişikliği ile mücadelede bireysel olarak yapabileceğiniz 4 şey
İklim değişikliğiyle mücadelede, dünya liderlerinin küresel düzeyde harekete geçmesi gerekiyor.
Haber Giriş Tarihi: 26.10.2021 09:48
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2021 09:48
Kaynak:
Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bireyler olarak bizlerin de karbon emisyonu üzerinde katkımız var. İklim değişikliğinde kişisel etkileri azaltmak için yapılabilecek 4 şeyi derledik.
1) EVİNİZİ YALITIN
Isı pomplarının kullanımından sıcaklığı düşürmeye kadar ev içinde gezegene yardımcı olabilecek bir dizi değişiklik yapmak mümkün.
Imperial College London'dan Dr. Neil Jennings, "Gaz veya akaryakıtla çalışan ısıtma sisteminden elektrikli ısı pompasına geçiş, bu alanda önemli bir fark yaratıyor" diyor.
Jennings gün içerisinde kullanılmadığında ışıkları ya da ev araç gereçlerini kapatmanın iklim değişikliği üzerindeki etkimizi azaltabileceğini hatırlatıyor ve "Paradan da tasarruf etmemize yardımcı olabilir" ifadelerini kullanıyor.
BBC Türkçe'nin haberine göre duvarlarımızda, tavanlarımızda ve pencerelerimizde yapacağımız yalıtımlarla da evlerimizi değiştirebiliriz.
Enerji verimliliği alanlarında çalışmalar yapan İngiliz çevre kuruluşu Energy Saving Trust (EST) enerji tasarrufu sağlamanın en ucuz ve en etkili yollarından biri olarak; kapı, pencere ve süpürgeliklerdeki boşlukların iyice kapatılmasını öneriyor.
EST bu yöntemle faturalarda tasarruf yapılabileceğini ifade ediyor.
2) GIDA İSRAFINI VE KIRMIZI ET TÜKETİMİNİ AZALTIN
Sera gazlarının yüzde 14'ü hayvancılık nedeniyle meydana geliyor. En büyük pay da büyükbaş hayvanlarda.
Bu alanda etkinizi en aza indirmenin en basit ve en iyi yolu, et ve süt üretimi tüketimini azaltmak. Özellikle de kuzu ve dana eti tüketimini. Bu elbette veganlar için iyi bir haber. Ancak dikkate alınması gereken başka meseleler de var.
Aberdeen Üniversitesi'nden biyolog Prof. Margaret Gill'a göre mesele yalnızca "ürünleri iyi veya kötü olarak sınıflandırmak" değil. Gill, herhangi bir gıdanın karbon ayak izinin, nasıl üretildiğine, nereden geldiğine ve mevsiminde olup olmadığına da bağlı olduğunu belirtiyor.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
İklim değişikliği ile mücadelede bireysel olarak yapabileceğiniz 4 şey
İklim değişikliğiyle mücadelede, dünya liderlerinin küresel düzeyde harekete geçmesi gerekiyor.
Bireyler olarak bizlerin de karbon emisyonu üzerinde katkımız var. İklim değişikliğinde kişisel etkileri azaltmak için yapılabilecek 4 şeyi derledik.
1) EVİNİZİ YALITIN
Isı pomplarının kullanımından sıcaklığı düşürmeye kadar ev içinde gezegene yardımcı olabilecek bir dizi değişiklik yapmak mümkün.
Imperial College London'dan Dr. Neil Jennings, "Gaz veya akaryakıtla çalışan ısıtma sisteminden elektrikli ısı pompasına geçiş, bu alanda önemli bir fark yaratıyor" diyor.
Jennings gün içerisinde kullanılmadığında ışıkları ya da ev araç gereçlerini kapatmanın iklim değişikliği üzerindeki etkimizi azaltabileceğini hatırlatıyor ve "Paradan da tasarruf etmemize yardımcı olabilir" ifadelerini kullanıyor.
BBC Türkçe'nin haberine göre duvarlarımızda, tavanlarımızda ve pencerelerimizde yapacağımız yalıtımlarla da evlerimizi değiştirebiliriz.
Enerji verimliliği alanlarında çalışmalar yapan İngiliz çevre kuruluşu Energy Saving Trust (EST) enerji tasarrufu sağlamanın en ucuz ve en etkili yollarından biri olarak; kapı, pencere ve süpürgeliklerdeki boşlukların iyice kapatılmasını öneriyor.
EST bu yöntemle faturalarda tasarruf yapılabileceğini ifade ediyor.
2) GIDA İSRAFINI VE KIRMIZI ET TÜKETİMİNİ AZALTIN
Sera gazlarının yüzde 14'ü hayvancılık nedeniyle meydana geliyor. En büyük pay da büyükbaş hayvanlarda.
Bu alanda etkinizi en aza indirmenin en basit ve en iyi yolu, et ve süt üretimi tüketimini azaltmak. Özellikle de kuzu ve dana eti tüketimini. Bu elbette veganlar için iyi bir haber. Ancak dikkate alınması gereken başka meseleler de var.
Aberdeen Üniversitesi'nden biyolog Prof. Margaret Gill'a göre mesele yalnızca "ürünleri iyi veya kötü olarak sınıflandırmak" değil. Gill, herhangi bir gıdanın karbon ayak izinin, nasıl üretildiğine, nereden geldiğine ve mevsiminde olup olmadığına da bağlı olduğunu belirtiyor.
GÜNÜN EN ÇOK OKUNAN HABERLERİ
BAKMADAN GEÇME...
POPÜLER VİDEOLAR