Hava Durumu

İran Dışişleri Bakanı Arakçi, AB Yüksek Temsilcisi Kallas ile görüştü

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Kaja Kallas ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, Avrupa ülkelerinin İsrail’in 12 gün süren saldırıları konusundaki tutumuna tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2025 23:27
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2025 00:15
Kaynak: İHA
İran Dışişleri Bakanı Arakçi, AB Yüksek Temsilcisi Kallas ile görüştü

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Kaja Kallas ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Arakçi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bazı Avrupa ülkelerinin İsrail’in 12 gün süren saldırıları konusundaki tutumunu eleştirerek, bu ülkelerin İsrail ve ABD’yi desteklediklerini söyledi.

"AB, bu süreci kolaylaştırmaya hazırdır"

Kallas ise görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, "İran’ın nükleer programı ile ilgili müzakereler en kısa sürede yeniden başlamalı. Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) ile iş birliği yeniden tesis edilmeli. AB, bu süreci kolaylaştırmaya hazırdır" dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.