Hava Durumu

IŞİD'den NFT hamlesi

IŞİD'in, destekçilerine ulaşmak ve mesajını yaymak için NFT'leri test ettiği düşünülüyor.

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2022 12:17
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2022 12:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
IŞİD'den NFT hamlesi

Wall Street Journal'ın özel haberinde, 26 Ağustos'ta yaratılan IS-NEWS #01 adlı NFT'nin, IŞİD amblemi taşıdığı yazıldı. Dijital nesne, IŞİD'in geçen ay Afganistan'ın başkenti Kabil'de Taliban'a düzenlediği saldırıyı övüyordu.

ABD istihbaratında görev yapmış yetkililer, örgütün internetten bağış toplama ve propaganda konularında karşılaştığı zorlukları NFT'yle aşmaya çalışabileceğini gazeteye söyledi.

Adları açıklanmayan üst düzey yetkililer NFT'nin, örgütün bir destekçisi tarafından oluşturulduğunu, IŞİD'in yeni iletişim ve finansman stratejisini test etmek için hazırlandığını ifade etti.

IŞİD NFT'leri, dijital pazar Rarible'da sergilendi (Rarible)

IŞİD, Irak ve Suriye'de ele geçirdiği toprakların neredeyse tamamını kaybedince finansmanının ana kaynağı kesildi. İnternet üzerinden bağış toplama ve propaganda siteleri de kapatılınca örgüt iyice zor durumda kaldı.

Bu yüzden örgütün, NFT'leri yeni bir finansman yolu olarak görebileceği düşünülüyor. Zira NFT işlemleri özel ve anonim gerçekleştirilebiliyor. Bu da takibi zorlaştırıyor.

ABD Adalet Bakanlığı gibi kurumların da IS-NEWS #01'i internet ortamından kaldırması neredeyse imkansız. Çünkü NFT varlığını, blok zincirinde sürdürüyor.

Dijital para birimleri uzmanı Mario Cosby, NFT'nin sansüre karşı çok dayanıklı olduğunu kaydetti:

Bu NFT'yi alaşağı etmek için hiç kimsenin yapabileceği bir şey yok.

IS-NEWS #01'i inceleyen analistler, NFT'yle muhtemelen yetkililerden kaçınılıp kaçınılmayacağının ve NFT pazarlarının içeriği silip silmeyeceğinin test edildiğini düşünüyor.

-Independent Türkçe

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.