Hava Durumu

İsrail-İran savaşına ABD'de girecek mi? ABD Başkanı Donald Trump yanıtladı

İran-İsrail savaşında son dakika haberleri endişeyle takip edilirken, çatışmaların şiddeti 8. gününde de artarak devam etti. İsrail'in yaptığı 'Tahran'ı boşaltın' uyarısı sonrası İranlılar Tahran'da sokaklara dökülüp protesto yaptı. Gelen son bilgilere göre İran, İsrail'in Hayfa'yı balistik füzelerle vurdu. Saldırı sonrası yaralıların olduğu belirtildi. Öte yandan ABD Başkanı Trump'tan da ABD'nin İsrail'in yanında İran'a karşı savaşa girip girmeyeceği hakkında açıklamada bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2025 23:00
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2025 23:22
Kaynak: Haber Merkezi
İsrail-İran savaşına ABD'de girecek mi? ABD Başkanı Donald Trump yanıtladı

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'daki güvenlik toplantısının ardından yaptığı açıklamada İsrail'in yanında savaşa girip girmeyecekleri hakkında kritik açıklamalarda bulundu.

Trump'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Aylar içerisinde bir atom bombasına sahip olabilirler. Ve buna izin vermek istemiyorum. Şu an pek bir şey söyleyemiyorum. Karar vermem gerekiyor. Bu kararları ne zaman vereceğim belli olmaz. Tamamen koşullara göre karar vereceğimi söyleyebilirim.

İsrail çok iyi şeyler başarıyor. İran ise daha az iyi şeyler yapıyor. Ama bunun durması gerekiyor.İran’a 2 hafta maximum süre verdim, sonra ne yapacağımı kararlaştırıcam."

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.