Hava Durumu

İsrail polisi, bir Filistinli çocuğu daha yaşamdan kopardı

İsrail ile Türkiye arasında normalleşme müzakereleri devam ederken İsrail güçleri Filistinli bir çocuğu katletti. Filistin Sağlık Bakanlığı, 16 yaşındaki Gays Refik'in başına aldığı darbe nedeniyle ağır yaralandığı ve kurtarılamadığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2022 14:14
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2022 14:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İsrail polisi, bir Filistinli çocuğu daha yaşamdan kopardı

Türkiye ile İsrail arasında normalleşme görüşmeleri devam ederken, Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu, İsrailli mevkidaşı ile Kudüs'te bir araya geldi.

Sözde normalleşmek isteyen İsrail güçleri ise bir yandan Türkiye'nin elini sıkarken bir yandan da işgal edilen yerlerdeki katliamlarına devam ediyor.

Filistin Sağlık Bakanlığınca yapılan yazılı açıklamada, başından ağır yara alan 16 yaşındaki Gays Refik'in kurtarılamadığı kaydedildi.

100 KİŞİ YARALANDI

Filistin Kızılay Örgütü ise İsrail askerleri ile Filistinliler arasında Nablus'ta çıkan olaylarda 100 kişinin yaralandığını açıkladı.

Olaylarda 2 kişinin gerçek mermiyle, 19 kişinin ise plastik mermiyle yaralandığını duyuran Filistin Kızılay Örgütü, diğerler kişilerin ise İsrail askerlerince atılan göz yaşartıcı gazdan etkilendiğini bildirdi.

Görgü tanıklarının verdiği bilgiye göre, gayrimeşru Yahudi yerleşimcilerin Yusuf Türbesi'ne güvenli girişini sağlamak amacıyla Nablus kentine baskın düzenleyen İsrail askerleri ile buna engel olmak isteyen Filistinliler arasında olaylar çıktı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.