Hava Durumu

İsveç’te bir ilk: Türk kökenli parti lideri

İsveç tarihinde ilk kez, Türk kökenli bir siyasetçi olan Muharrem Demirok, Merkez Parti’nin yeni genel başkanı oldu. Merkez Parti başkanlığını 11 yıldır sürdüren Annie Lööf’ün, kısa süre önce görevini bırakacağını açıklaması üzerine, parti genel kurulu Muharrem Demirok’u tek aday olarak göstermişti.

Haber Giriş Tarihi: 03.02.2023 08:51
Haber Güncellenme Tarihi: 03.02.2023 08:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İsveç’te bir ilk: Türk kökenli parti lideri

Helsinborg kentinde dün yapılan Merkez Parti Olağan Kongresi’nde, bayrağı Muharrem Demirok’a devreden eski başkan Lööf, “Desteğim ve güvenim tam” dedikten sonra sahneden halefinin sırtına vurarak indi.

Demirok da, yaptığı ilk konuşmasında, “Böyle bir günde kelimeleri bulmak zor. Tüm kalbimle teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

 İsveç Merkez Parti’nin yeni başkanı Demirok, 1970’lerde Konya Kulu’dan İsveç’e gelen bir ailenin çocuğu olarak 1976’da Huddinge’de doğdu.

Hem İsveç hem de Türk vatandaşlığına sahip olan ve son 14 yıldır Linköping Kent Belediye Meclis üyesi olan Demirok, 2022 genel seçiminde ilk kez milletvekili seçilmişti.

Bununla birlikte çifte vatandaşlığı eleştiri konusu olan Demirok, Türk vatandaşlığını sonlandıracağını açıklamıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.