Hava Durumu

İzmir'e hazırlanan Kenyalı atlete su aygırı saldırdı!

İzmir Maratonu'na katılmak için Türkiye'ye gelmeyi planlayan Kenyalı atlet Edwin Mokua, su aygırının saldırısına uğrayarak yaralandı.

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2020 13:32
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2020 13:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İzmir'e hazırlanan Kenyalı atlete su aygırı saldırdı!

Kenyalı atlet Edwin Mokua, hafta sonu düzenlenecek İzmir Marotonu'na katılmak için hazırlandığı sırada su aygırının saldırısına uğradı.

The Daily Nation gazetesinin haberine göre, 28 yaşındaki atlet, ülkesindeki Ewaso Nehri kıyısında açık bir alanda idman yaparken bölgede otlanan su aygırının saldırısına uğradı ve ağır şekilde yaralandı. Atlet arkadaşı Denis Kipkoskei tarafından kurtarılan Mokua, Nyahururu Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

TÜRKİYE'YE GELMEYİ PLANLIYORDU

Olayın yaşandığı sırada Mokua'nın birkaç metre önünde koşan Kipkoskei, yaşananları, "Ben hayvanları geçtim ancak birkaç saniye sonra arkama baktığımda Mokua'yı göremedim. Daha sonra kendini su aygırlarından birinin elinden kurtarmaya çalışırken gördüm. Onu kurtarmaya çalışmadan önce diğerlerini korkutup kaçırdım." sözleriyle anlattı.

İzmir'de 4 Ekim'de düzenlenecek uluslararası maratona katılmak için hazırlanan Mokua, bu akşam Türkiye'ye gelmeyi planlıyordu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.