Hava Durumu

K-pop grubu BTS üyesi Jin askerlik görevini tamamladı!

Dünyaca ünlü K-pop grubu BTS'in üyelerinden Kim Seok-jin zorunlu askerlik görevini tamamladı. 18 ay askerlik yapan pop yıldızı, çekilişle seçilen bin kişiye sarılacak.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2024 11:01
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2024 11:01
Kaynak: AA
K-pop grubu BTS üyesi Jin askerlik görevini tamamladı!

Dünyada milyonlarca hayranı bulunan Güney Koreli BTS grubunun üyesi Kim Seok-Jin askere gitmişti. Grubun en büyük üyesi olan Jin, 18 ay zorunlu askerlik görevini tamamladı.

Pop yıldızı, Çarşamba günü Güney Kore'deki zorunlu askerlik hizmetini tamamladıktan sonra hayranlarını kucaklayacak. Seoul'da sahneye çıkmaya hazırlanan yıldız, aylar sonra hayranlarıyla bir araya gelecek.

BİN KİŞİYE TEK TEK SARILACAK

BBC'nin haberine göre, şarkıcı 3 bin hayranına sarılmayı kabul etse de çekilişte kazanan bin şanslı Jin hayranı, şarkıcıyı kucaklayabilecek.

Ayrıca yine binlerce kişi arasından seçilen 4 bin hayran ise gün sonunda Jin'in performansını canlı bir şekilde izleyebilecek.

ASKERE GİDEN İLK ÜYE

Ünlü grubun en büyük üyesi olan 31 yaşındaki Jin, Aralık 2022'de askere gitti. Jin, bir eğitim merkezinde tatbikat eğitmen yardımcısı olarak görev yaptı. Jin, şarkıcılık kariyerine ara veren ilk BTS üyesi oldu.

Grubun Haziran 2025'te yeniden bir araya gelmesi bekleniyor.

Öte yandan, yıldızın terhis olmasının ardından grubun fanları Jin'in dönüşü için özel süslemeler hazırladı.

Güney Kore'de fiziksel açıdan sağlıklı 18-28 yaş arası tüm erkeklerin 2 yıl zorunlu askerlik görevini yerine getirmesi gerekiyor. Sporcular, atletler ve klasik müzik alanında çalışan müzisyenlere, ülkeye halihazırda katkıda bulundukları için imtiyaz tanınabiliyor. Pop müzisyenleri ise bu kategoride yer almıyor.

Güney Kore, 2020'de BTS gibi dünya çapında tanınan K-pop sanatçılarının zorunlu askerlik hizmetlerini 30 yaşına kadar ertelemelerine izin veren bir tasarıyı meclisten geçirmişti.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.