Hava Durumu

Kafesteki aslan bakıcısına saldırdı!

Aslanın kafesinin önüne geçip hayvanı sinirlendirmeye çalışan hayvanat bahçesi çalışanı, dehşete düşmüş ziyaretçilerin gözleri önünde saldırıya uğradı. Şoke edici görüntüler sosyal medyada infial yarattı.

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2022 17:41
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2022 17:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kafesteki aslan bakıcısına saldırdı!

Bir hayvanat bahçesi çalışanı, çalıştığı yerdeki aslanı kızdırmak ve çevrede bakan meraklı gözler karşısında "şov" yapmak istediğinde başına geleceklerden habersizdi.

Akıllara durgunluk veren olay, Jamaika Hayvanat Bahçesi'nde gerçekleşti. Adam, 15 şaşkın ziyaretçinin önünde aslanın kafesine doğru eline uzattı. Bununla da kalmayı elini kafesten içeri soktu. Twitter'da yayınlanan görüntülerde, kapısı zincirle bağlanmış kafesin önündeki adam görülüyor. Aslanın hırlamalarını görmezden gelen adam, vahşi hayvanın önünde el çırpıyor. Çevik aslan, elini kafesten içeri sokan adamın parmağını bir anda sıkı sıkıya kavrıyor.

ÇARESİZCE İZLEDİLER

Hayvan bakıcısı, aslanın çenesi kenetlendiğinde küfürler savurup bağırarak parmaklarını kurtarmaya çalışıyor. Dehşete düşmüş kalabaklık ise çaresizce adamı izliyor.

Gördüğü manzara karşısında dehşete düşen bir tanık, Jamaica Observer gazetesine yaptığı açıklamada, ilk önce gördüklerinin şaka olduğunu sandığını anlattı. "Şaka sandım! Hayvanat bahçesi çalışanların bir işi de gösteri yapmak olduğu için durumun ciddiyetini anlamadım. Ancak adam yere düştüğünde herkes durumun ciddi olduğunu anladı ve bir anda herkes paniklemeye başladı" diyen görgü tanığı, hayvanat bahçesi tutuna çıktıktan dakikalar sonra korkunç olayın meydana geldiğini ve parkın hemen boşaltıldığını ifade etti.

"TÜM DERİSİ GİTMİŞTİ"

Saldırıdan sonra görevlinin hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındığı aktarıldı ancak durumu hakkında bilgi verilmedi.

Gördükleri karşısında afallayan bir kadın, "Tüm derisi ve parmağının ilk eklemi gitmişti. Kan görmeye dayanamadığım için hemen kaçtım" diye konuştu.

ÇADIRINA ASLAN GİRDİ

Akıllara durguluk veren bir saldırı da, geçen yıl Okavango Deltası’nda meydana geldi. National Geographic Society’nin fonladığı Wild Bird Trust araştırmacılardan 32 yaşındaki Gotz Neef, 7 Aralık’ta meydana gelen olayda Okavango Deltası’nda uyuyordu. Neef, çadırına giren bir burun görünce ona bütün gücüyle yumruk attığını ve karşısına çıkan aslanla beş bakika boyunca mücadele ettiğini söyledi.

"Sonra aslan bana saldırdı. Beni ısırmaya ve parçalamaya çalışmaya başladı."

ASLANA YUMRUK ATTI

Attığı yumrukla eli dahi kırılan Neef, aslandan kaçıp onu uyku tulumuyla itmeye çalışsa da aslan, talihsiz adamın kafasını yakaladı. Neef sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ama kafamı çekip sol dirseğimle yüzünü ittirdim. Kolumu ısırmaya başladı ve acı içinde çığlık attım."

Neef'in yardım çığlıklarına ve diğer seslere uyanan diğer araştırmacı Dr. Rainer Von Brandis, yarı çıplak şekilde harekete geçtiğini ve çadıra gittiğinde aslanın Neef’i pençelediğini gördü. Daha sonra etraftaki kurumuş fil gübresi yığınından eline geçeni aslana fırlatmaya başladı. 46 yaşındaki Dr. Von Brandis, daha sonra dikenli dallar da fırlattığını söyleyip devamında yaşananlara dair şu ifadeleri kullandı:

" O ana kadar aslan, Neef’i dirseğinden yakalamıştı ve ciddi anlamda çiğniyordu. Arkadaşım çığlık atıyordu. Neredeyse çıplaktım ve ben de çığlık atıyordum. Aslana doğru koştum ve büyük bir ağaç parçasıyla ona vurdum ama hiçbir şey yapmadı."

16 YERİNDEN YARALANDI

En nihayetinde Tomalets Setlabosha adlı baş korucu da Neef’in yardımına koştu.

Su aygırını korkutmak için kullandıkları ve gök gürültüsüne benzer bir ses çıkaran cihazı kullanmasıyla aslan Neef’i bir anlığına bıraksa da tekrar saldırıya geçti.

The Sun'ın haberine göre, sonunda araştırmacılar, aslanı vücudunda tam 16 yara oluşan Neef’ten uzaklaştırdı. Daha sonra yaralı adamı yaklaşık 128 kilometre uzaktaki hastaneye üç saatte götürdü. 

Dr. Von Brandis, arkadaşı hakkında şöyle konuştu: "Aslan saldırısından sağ kurtulan çok fazla kişi yok. Neef’in çocuklarına ve torunlarına gösterecek epey fazla yara izi olacak."

Dr. Von Brandis, yaşlı aslanın sürüsünden atıldığını ve çok aç, zayıf ve çaresiz olduğunu belirtirken avlanma becerilerinin yeterli olmadığı ve kolay bir av için kampa girdiği söylenen aslan uyutuldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.