Hava Durumu

Kazakistan’dan Gazze adımı!

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev’in, ABD Başkanı Donald Trump’ın Gazze için Barış Kurulu davetini kabul ettiği bildirildi. Astana’nın kurucu ülkeler arasında yer alacağı aktarıldı.

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2026 15:18
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2026 15:19
Kaynak: Haber Merkezi
Kazakistan’dan Gazze adımı!

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev’in, ABD Başkanı Donald Trump tarafından kurulan Gazze İçin Barış Kurulu'na katılma davetini kabul ettiği açıklandı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Sözcüsü Ruslan Jeldibay, Tokayev’in kurula katılmaya davet edilen ilk liderlerden biri olduğunu ve Kazakistan’ın kurucu devlet olarak yer almasının istendiğini söyledi.

TOKAYEV’DEN MEKTUPLA YANIT

Jeldibay, Tokayev’in Trump’a bir mektup göndererek teşekkür ettiğini ve kurula katılımı onayladığını belirtti. Mektupta, Kazakistan’ın Ortadoğu’da kalıcı barışa katkı sunma kararlılığının vurgulandığı aktarıldı.

Tokayev’in ayrıca ülkeler arasında güvenin güçlendirilmesi ve küresel istikrara katkı sağlanması hedefini teyit ettiği ifade edildi.

SÜREÇ KAMUOYUYLA PAYLAŞILMAMIŞTI

Jeldibay, davetin daha önce kamuoyuna açıklanmadığını, bunun nedeninin Trump yönetiminin resmi duyurusunun beklenmesi olduğunu söyledi. Ancak sürecin ilerlemesiyle bilginin paylaşıldığı aktarıldı.

Barış Kurulu’nun, Mısır, Katar ve ABD’nin arabuluculuğunda ekim 2025’te sağlanan anlaşmanın ikinci aşamasında çalışmalarına başlamasının beklendiği kaydedildi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.