Hava Durumu

Kolombiya'dan suikastla ilgili 'eski asker' açıklaması

Kolombiya, Haiti Devlet Başkanı Jovenel Moise'ye suikast düzenlediği iddiasıyla gözaltına alınan Kolombiyalıların eski asker olabileceğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2021 08:53
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2021 08:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kolombiya'dan suikastla ilgili 'eski asker' açıklaması

Kolombiya Savunma Bakanı Diego Molano, düzenlediği basın toplantısında, Moise'nin öldürülmesi olayına karıştığı gerekçesiyle Haiti polisi tarafından gözaltına alınan Kolombiyalılara ilişkin açıklamalarda bulundu. Haiti hükümetinden gözaltına alınan Kolombiyalılarla ilgili bilgi talep edildiğini vurgulayan Molano, "Haiti Devlet Başkanı Jovenel Moise'nin suikastı karşısında bugün İnterpol, Kolombiya hükümeti ve Ulusal Polisimizden bu eylemin iddia edilen failleri hakkında resmi olarak bilgi talebinde bulundu." ifadesini kullandı.

Molano, ordu ve polise iddiaların açıklığa kavuşturulması için gerekli talimatların derhal verildiğini hatırlatarak "Gelen ilk ayrıntılar, olayın sorumluları arasında Ulusal Ordunun eski üyeleri olduğunu gösteriyor." dedi. Öte yandan Haiti Televizyonu Caraibes, polis tarafından gözaltına alınan şüphelilerin, silahların ve çok sayıda pasaportun görüntülerini paylaştı.

SUİKAST ŞÜPHELİLERİNDEN 15 KOLOMBİYALI İLE 2 ABD VATANDAŞI YAKALANMIŞTI

Moise'ye suikast düzenlediği iddia edilen şüphelilere yönelik operasyonda bugün 15 Kolombiyalı ile 2 Amerikalının gözaltına alındığı bildirilmişti. Ulusal Polis Müdürü Leon Charles, konuya ilişkin açıklamasında, Moise suikastının, toplamda 26 Kolombiyalı ve iki Haiti asıllı ABD vatandaşının içinde olduğu bir komando birliği tarafından yapıldığını söylemişti.

Şimdiye kadar operasyonlar kapsamında öldürülen şüpheli sayısı 10'a yükselmişti. Haiti'nin 53 yaşındaki Devlet Başkanı Moise, silahlı kişilerce evine düzenlenen saldırıda hayatını kaybetmiş, eşi Martine Moise yaralanmıştı. Moise'nin evinde uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetmesinin ardından geçici Başbakan Claude Joseph, ülkede acil durum ilan etmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.