Hava Durumu

Kremlin: Kiev’in gerçekleri kavrayabildiğinden emin değiliz

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ukrayna lideri Zelenskiy’in Rusya ile en üst düzeyde görüşme yapılması çağrısı ile barış görüşmelerinin Ukrayna tarafından dondurulmuş olmasının birbirine tezat oluşturduğunu kaydetti. Peskov, bu tür açıklamalar nedeniyle, Kiev’in gerçek durumu kavrayabildiğinden kuşku duyduklarını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2022 13:51
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2022 13:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kremlin: Kiev’in gerçekleri kavrayabildiğinden emin değiliz

Kremlin Sözcüsü Peskov, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’in, ‘Ukrayna halkının çoğunluğunun istememesine karşın, ülkedeki durumun normalleşmesi için Rusya ile görüşmek gerektiği ve bu görüşmelerin de en üst düzeyde yapılması gerektiği’ yönündeki açıklamasıyla ilgili, “Görüşmeler şu anda Ukrayna tarafının kararı ve izlemeyi seçtiği çizgi yüzünden dondurulmuş durumda. Bu da, Zelenskiy’in söz konusu açıklaması ile birbirine tezat oluşturuyor” değerlendirmesini yaptı.

Kremlin Sözcüsü şöyle devam etti: “Ukrayna yönetimi sürekli olarak birbirine tezat oluşturan açıklamalar yapıyor. Bu durum, Ukrayna tarafının ne istediğinin tam olarak anlaşılmasına ya da ciddi bir yaklaşım sergilemeye ve işlerin gerçek durumunu idrak etmeye hazır olup olmadığını anlamamıza olanak vermiyor.”

‘RUSYA VE BELARUS’A EKONOMİK SAVAŞ AÇMAKLA, AVRASYA EKONOMİK BİRLİĞİ’Nİ ZAYIFLATAMAYACAKLAR’

Bununla beraber Peskov, Rusya ve Belarus’a karşı batı güçleri tarafından açılan ekonomik savaşın, Avrasya Ekonomik Birliği’nin gelişip güçlenmesine engel olamayacağını söyledi.

‘İngiltere’nin Ukrayna’ya teklifini götürdüğü söylenen yeni blok, AB’nin konumunu zayıflatır’

Peskov’a, İtalyan Corriere della Sera gazetesinin, Londra’nın Kiev’e Avrupa Birliği’ne alternatif yeni bir siyasi ve askeri blok oluşturulması teklifini ilettiği iddiasını içeren haberi de soruldu. Kremlin Sözcüsü, söz konusu iddia konusunda bir doğrulama olmaması nedeniyle bununla ilgili yorum yapmak istemeyeceğini söyledi, ancak doğru olması hâlinde, yeni blok oluşturma önerisinin altında, AB’nin konumunu zayıflatma isteği olabileceğini de sözlerine ekledi.

Corriere della Sera’nın haberinde, İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın nisan başında Kiev’e gittiği sırasında Ukrayna liderine, Avrupa’da Rusya karşıtı yeni bir siyasi ve askeri blok oluşturulması teklifini ilettiği kaydediliyor. Gazeteye göre İngiltere’nin liderliğindeki blokta Ukrayna, Polonya, Estonya, Letonya, Litvanya’nın yer alması değerlendiriliyor ve daha sonra Türkiye’nin de bu blokta yer alabileceği belirtiliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.