Hava Durumu

Kuzey Kore’de kritik görev değişimi

Uzak Doğu’da gerilim artarken Kuzey Kore’den kritik bir hamle geldi. Devlet medyasının bildirdiğine göre, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, kendisinden sonra en güçlü ikinci askeri yetkili olan Pak Jong Chon'u görevden aldı.

Haber Giriş Tarihi: 03.01.2023 13:34
Haber Güncellenme Tarihi: 03.01.2023 13:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kuzey Kore’de kritik görev değişimi

Bölgede Kuzey Kore’nin nükleer füze çalışmaları ve Güney Kore’ye karşı tehditkar politikaları devam ederken, resmi KCNA haber ajansı, iktidardaki İşçi Partisi Merkez Askeri Komisyonu’nun başkan yardımcısı ve partinin Merkez Komitesi sekreteri olan Pak'ın yerine Ri Yong Gil getirildiğini bildirdi.

TOPLANTIYI ‘TERK ETTİ’

Değişiklik için herhangi bir sebep belirtilmezken, devlet televizyonu, toplantı sırasında Pak Jong Chon'un ön sırada başını öne eğik oturduğunu ve sonrasında koltuğundan kalktığını gösterdi. Kim Jong Un başkanlığındaki yönetimin Merkez Askeri Komisyonu, savunma bakanlığının üzerinde ülkenin en güçlü askeri karar alma organı olarak kabul ediliyor.

Pak'ın görevden alınması, Kim'in izole edilmiş ülkenin 2023 savunma stratejisinin anahtarı olarak ABD ve Güney Kore'ye karşı koymak için yeni kıtalararası balistik füze ve daha büyük nükleer cephanelik geliştirme çağrısı yapmasıyla geldi.

HIZLA YÜKSELEN KARİYER

Pak, askeri alandaki yolculuğu 2015'te tek yıldızlı bir topçu komutanından 2020'de dört yıldızlı bir generale kadar hızla yükseldi ve ülkenin kısa menzilli füze teknolojisindeki ilerlemeye katkıda bulunduğu için övgü aldı. 2020'nin sonlarında Pak, politbüroya terfi etti ve Kim yönetimindeki en yüksek askeri rütbe olan mareşal unvanını kazandı. Geçtiğimiz kasım ayındaysa, Güney Kore ve ABD’nin ortak hamlelerine karşı önde gelen bir ses oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.