Hava Durumu

Mars görevi resmen başladı: İlk araç gönderildi

Birleşik Arap Emirlikleri, Japonya ile ortak olarak başlatılan Mars serüvenine bu gece başladı. TSİ 01:00 sularında Hope (Umut) isimli mekik Japonya'dan gönderildi.

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2020 10:38
Haber Güncellenme Tarihi: 20.07.2020 10:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Mars görevi resmen başladı: İlk araç gönderildi

Petrole olan bağımlılığını azaltmak için son dönemde farklı yollar arayan Birleşik Arap Emirlikleri, Mars'a ilk kez bir uydu gönderdi.

Japonya ile ortak geliştirilen projenin ilk meyvesi olan Hope (Türkçesi Umut) isimli mekik TSİ 01:00 sularında Japonya'daki Tanegashima Uzay Merkezi'nden gönderildi.

7 aylık bir yolculuk sonucunda Kızıl Gezegen lakaplı Mars'a gitmesi beklenen uydu Mars'ın atmosferiyle ilgili verileri ve bilgileri Dünya'ya gönderecek.

Olumsuz hava şartları dolayısıyla geçen hafta içerisinde fırlatılma süreci iki kez ertelenen 1.3 ton ağırlığındaki Hope'un ardından ABD ve Çin'in de bu ay içerisinde uydularını Mars'a göndermesi bekleniyor. İki ülke de Mars'ın yüzeyinde keşif yapacak araçlarının hazırlıklarının tamamlanmaya yakın olduğunu açıklamıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.