Hava Durumu

Paranoyak Putin! Her öğünde zehirlenme...

24 Şubat'ta Ukrayna'ya bombalar yağdırmaya başlayan Rus lider, her geçen gün biraz daha Hitler'e benzetilmeye ve Nazi liderle kıyaslanmaya başladı. Putin'in giderek daha paranoyak bir hal aldığı bildirilirken, hakkında çıkan son haberler de dünyayı şaşkına çeviriyor.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2022 14:15
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2022 14:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Paranoyak Putin! Her öğünde zehirlenme...

Ukrayna'yı işgal kararı verdiğinden beri Rus lider Vladimir Putin'in hemen bedensel hem de fiziksel sağlığıyla ilgili haberlerin ardı arkası kesilmiyor. 69 yaşındaki Putin hakkında yapılan son bir haber yine dünya gündemine bomba gibi düştü. İddiaya göre işgalci Rus devlet başkanı, Kremlin'deki üst düzey yetkililerin 'ciddi derecede hasta' liderlerini devirmek istediklerine dair haberlerin ardından suikasta uğramaktan korkuyor ve bir yeraltı sığınağında saklanıyor.

Haberler Putin'in paranoyanın pençesinde olduğunu öne sürerken, günlerini gizli bir yeraltı sığınağında geçirdiğini iddia ediyor. İddialar bununla da sınırlı kalmıyor. Üstelik Putin, yiyeceklerinin zehirli olabileceğinden şüphelenerek önden test ettiriyor. Sabahları yüzmeden önce ise suyun kimyasal seviyesi hakkında endişe ediyor.

Hayatını ve alışkanlıklarını baştan aşağı değiştiren eski KGB ajanı, suikasta uğramaktan o kadar endişe ediyor ki, eskiden güvendiği yakın çevresinden bile kendisini tamamen geri çekti.

Bu, Putin'in, Ukrayna'yı işgal edip ülkeye bombalar yağdırmasının ve üst düzey Rus subaylarının liderlerine sırt çevirdiği haberlerinin ardından, Kremlin tarafından görevden alınmasıyla ilgili tehditleri çok ciddiye aldığının bir işareti.

risto Grozev, Radio Liberty'ye yağtığı açıklamada, nükleer silah kullanılmasını emrederse, Putin'e itaatsizlik edeceklerini ileri sürdü. Uzman, Rus seçkinlerinin “savaşın kaybedildiğini anladıkları” için Putin'e sırt çevirmeye başladığını iddia etti. Rusya Devlet Başkanı, eskiden yakın çevresiyle vakit geçirmekten hoşlanırken, şimdi kendisine karşı bir komplo kurmalarından korkuyor. Putin, Ukrayna savaşının büyük bölümünde sığınağında kaldı ve cephe hattından kilometrelerce uzakta binlerce askerin ölümünü emretti.

Personele yemeğinin tadına bakmalarını emretmesi ve suyunun ne kadar temiz olduğu konusunda endişelenmesinin yanı sıra, derisinin ölümcül maddelerle temas etmesinden endişelenen Rus lider, özel eldivenler sipariş etti.

Putin'in takıntı haline getirdiği suikasta kurban gitme korkusu, Rus liderin Hitler'le karşılaştırmasına yol açtı. Adolf Hitlerin son ayları, kendisini yakın çevresinden bile izole ederek ve hayattan kopararak geçmişti.

Tarih uzmanı Profesör Galeotti, Putin'in de Hitler'inkine benzer alışkanlıklar geliştirdiğini vurguladı. Profesör, "Personeli, korumaları, yemeklerini tatması için tuttuğu ekibiyle Hitler'i andırıyor" ifadelerini kullandı.

1940'larda Adolf Hitler'in yemeklerini test etmek için kendisinden önce tadan 15 kişilik bir Alman kadın ekibi bulunuyordu.

Margot Wölk, 24 yaşında gurme kobaylardan biri olarak iradesi dışında çalışmaya zorlandığında sekreterdi. Ebeveynlerinin Berlin'deki apartman dairesi müttefik bombaları tarafından tahrip edildikten sonra, kayınvalidesinin yanında kalmak için Gross-Partsch'a yani şimdiki Polonya'nın Parcz kentine taşındı. Kocası Karl savaştaydı. Onunla temasını kaybetmişti ve öldüğüne inanmıştı.

HİTLER'İN ZEHİRLENME KORKUSU

Hayatı paramparça olan Wölk, kasabanın belediye başkanı tarafından Nazilerin doğu cephesindeki karargahı olan yakındaki “Wolf's Lair” için çeşnicibaşı olarak seçildi. Naziler, İngilizlerin Hitler'i zehirlemek istediğine ikna olduktan sonra kadınlar getirildi. 1944'te Claus von Stauffenberg'in, Hitler'e suikast yapmak ve Almanya'nın kontrolünü Nazilerin elinden almak için başarısız bir girişim olan Valkyrie Operasyonu'nda onu zehirlemeyi bir taktik olarak görmüştü ancak tadımcıları bildikleri için bu plan suya düşdü.

NEFRET EDE EDE ONUN İÇİN YEMEK YEDİ

Wölk, Nazi olmadığını iddia etti. Daha önce Alman Kızları Birliği'ne katılmaktan kaçınmıştı ve gizlice Hitler'den nefret etmişti. Ancak SS tarafından gözetlendiği için yemek yemekten başka seçeneği yoktu. Alman Der Spiegel gazetesine 60 yıllık sessizliğin ardından konuşan Wölk, "Yemek güzeldi, hatta çok iyiydi" dedi: "Ama tadını çıkaramadık."

Wölk ve kadınlar, savaşın harap ettiği bir kıtada ender bulunan enfes yemekleri saat 11.00'den öğlene kadar deniyordu. Hitler vejeteryan olduğu için yemeklerin içinde asla et yoktu. AP'ye verdiği röportajda, ​​"En iyi sebzeler, kuşkonmaz, dolmalık biber, hayal edebileceğiniz her şey ve her zaman yanında pilav veya makarna" dedi. Yemeklerin çok lezzetli olduğunu söyleyen Wölk, yemekle birlikte gelen korkunun bunun tadını çıkarmaya engel olduğunu söyledi.

HİÇBİRİ ZEHİRLENMEDİ AMA...

Bu süreç boyunca 15 kişiden hiçbiri zehirlenmedi. Sadece Hitler ikamet ederken çalışmaları gerekmesine rağmen onu hiç görmediler. 1944'te bir gün, Sovyet Ordusu Gross-Partsch'a yaklaşırken, Wölk trenle Berlin'e kaçtı. Daha sonra diğer 14 tadımcının, Sovyetler tarafından vurularak öldürüldüğünü öğrendi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.