Hava Durumu

Rudenko: Azovstal'de teslim olan Ukraynalı esirlerin takası masaya gelebilir

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Andrey Rudenko, Mariupol'deki Azovstal çelik fabrikasında teslim olan Ukraynalı esirlerin de yer alacağı olası bir takası Kiev'le görüşebileceklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2022 12:53
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2022 12:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Rudenko: Azovstal'de teslim olan Ukraynalı esirlerin takası masaya gelebilir

Gazetecilerle bir araya gelen RudenkoAzovstal'de teslim olan Ukraynalı esirlerin Rus askerlerle takasının görüşülüp görüşülmediği sorusuna "Benim yetkim dahilinde değil. Görüşülüyor, muhtemelen tüm bunlar görüşülüyor" dedi.

Rudenko, aklıselimle çelişmeyen hiçbir olasılığı dışlamadığının altını çizdi.

'Olumlu tutum sergilenirse, müzakerelere dönmeye hazırız'

Ukrayna'nın olumlu tutum sergilemesi halinde Ruya'nın müzakerelere dönmeye hazır olduğunu kaydeden Rudenko, "Mevcut müzakereleri dondurmak ve her şeyi duraklatmak bizim inisiyatifimiz değil. Ukrayna olumlu tutum sergilediğinde ve sunduğumuz tekliflere en azından bir karşılık verdiğinde masaya dönmeye hazırız" ifadelerini kullandı.

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Mihail Podolyak'ın Rusya'yla yeni toprak gerçekliklerinin tanınmasını öngören her türlü anlaşmayı dışladıkları yönündeki açıklaması da Rudenko'ya soruldu. Rus yetkili, Moskova'nın Kiev'in resmi tutumunu dikkate aldığını kaydetti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.