Hava Durumu

Rusya, Belarus'a yeni füze sistemleri gönderdi

'Birlik Kararlılığı-2022' tatbikatı için Belarus'a Pantsir-S hava savunma sistemleri sevk edildi, Rus ordusu gelecek ay batı komşusuyla birlikte NATO'ya gözdağı verecek.

Haber Giriş Tarihi: 29.01.2022 16:40
Haber Güncellenme Tarihi: 29.01.2022 16:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Rusya, Belarus'a yeni füze sistemleri gönderdi

Rusya ile Belarus arasında imzalanan 'Birlik Devletleri' anlaşmasından sonra ortak askeri tatbikatlar devam ediyor. Rusya Savunma Bakanlığı yaptığı son açıklamada, 'Birlik Kararlılığı-2022' tatbikatı için demiryolu hattı üzerinden Belarus'a 2 adet Pantsir-S füze sistemlerinin gönderildiğini duyurdu.

Techizatların, Rusya-Belarus ortak hava savunma tatbikatında kullanılacağı aktartıldı. Rus askerlerinin belirlenen noktalara yerleştirildiği de açıklamada belirtilirken, 9 Şubat'a kadar tatbikatın ilk ayağı olan füze sistemleri ve zırhlı araçların konuşlandırılacağı ve 10 Şubat'ta da tatbikatın resmen başlayacağı ifade edildi.

Her iki ülke ordusu tarafından Belarus topraklarında 10-20 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek tatbikat için Rusya daha önce 2 tabur S-400 Hava Savunma Sistemi, 12 adet Su-35 avcı uçağı ve çok sayıda zırhlı askeri araç göndermişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.