Hava Durumu

Rusya: Kırım'daki patlamanın nedeni sabotaj

Rusya'nın kontrolündeki Kırım'da bir mühimmat deposunda patlama meydana geldiği bildirildi. Çıkan yangın sonucu mühimmatların patladığı belirtilirken deponun yakınlarındaki bir elektrik trafo merkezinde de yangın çıktığı kaydedildi.

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2022 14:58
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2022 14:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Rusya: Kırım'daki patlamanın nedeni sabotaj

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Kırım’ın Canköy bölgesindeki Mayskoye köyünün yakınlarında bulunan bir askeri birliğe ait mühimmatların geçici olarak depolandığı alanda yangın çıktığı belirtildi.

Yangın sonucu mühimmatların patladığı ifade edildi. Olayda, yaralanan olmadığı aktarılırken, itfaiye ekiplerinin olay yerine sevk edildiği kaydedildi.

TRAFO MERKEZİNDE DE YANGIN

Henüz sebebi belirlenemeyen yangının neden çıktığının araştırıldığı bilgisi paylaşıldı.

Mayskoye köyüne yakın Canköy kentindeki elektrik trafo merkezinde de yangın çıktığı belirtiliyor

RUSYA SEBEBİNİ AÇIKLADI: SABOTAJ

Rusya Savunma Bakanlığı, Rusya tarafından ilhak edilen Kırım’ın Canköy yerleşim alanı kırsalındaki Mayskoye köyü yakınlarında bulunan Rus askeri birliğinin geçici mühimmat deposunda yaşanan patlamayla ilgili detayları paylaştı.

Mühimmat deposundaki patlamanın, Ukrayna tarafından yapılan saldırı sonucu meydana geldiğini doğrulayan bakanlık, durumu "sabotaj" olarak nitelendirdi.

Bakanlık ayrıca ilk belirlemelere göre 2 kişinin yaralandığı olaya ilişkin yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"16 Ağustos sabahı Cankoy yerleşimi yakınlarındaki askeri depo, sabotaj sonucunda hasar gördü. Askeri depodaki patlama sırasında elektrik iletim hatları, elektrik santrali, demiryolu hattı, konut binaları ve bazı sivil altyapı alanlarında da hasar meydana geldi" ifadelerini kullandı.

Açıklamanın sonunda, ciddi bir yaralanmanın bulunmadığı ve patlamanın yol açtığı enkazın kaldırılması için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.