Hava Durumu

Şam'dan BM'ye mektup!

Suriye Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin topraklarına yapacağı herhangi bir askeri müdahalenin 'savaş suçu'na denk olacağını ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2022 08:27
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2022 08:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Şam'dan BM'ye mektup!

Devlet haber ajansı SANA'ya göre çarşamba günü Şam, Birlemiş Milletler Genel Sekreteri ve Güvenlik Konseyi'ne bir bir mektup göndererek Türkiye'nin hamlelerinin ''meşru olmadığını'' belirtti. 

Ajans üzerinden yapılan açıklamaya göre Suriye, ''Bunlar savaş suçu ve insanlığa karşı işlenmiş suça denktir'' değerlendirmesinde bulundu.

Ankara, 2016'dan bu yana Suriye'nin kuzeyine üç farklı askeri harekât düzenledi. Şam, operasyonları ülkenin egemenliği ve toprak bütünlüğüne müdahale olarak görüyor.

Pazartesi günü Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından gazetecilerin karşısına çıkan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Güney sınırlarımız boyunca, 30 kilometre derinliğinde güvenli bölgeler oluşturmak için başlattığımız çalışmaların eksik kalan kısımlarıyla ilgili yeni adımları atmaya yakında başlıyoruz. Ülkemize ve güvenli bölgelerimize sık sık yapılan saldırıların, tacizlerin, tuzakların merkezi konumundaki alanlar, harekat önceliğimizdeki alanlar başında yer almaktadır. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, istihbaratımız, emniyet güçlerimiz hazırlıklarını tamamlar tamamlamaz, bu operasyonlar inşallah başlayacaktır'' demişti.

Erdoğan, gerekli görüşmelerin perşembe günkü Milli Güvenlik Kurulu toplantısında yapılacağını bildirmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.