Hava Durumu

Sınırdan Ermenistan'a tank gönderildiği iddiası!

Pazar günü başlayan Azerbaycan-Ermenistan çatışması kısa sürede alevlenirken, sosyal medyada paylaşılmaya başlayan video ve fotoğraflar yeni bir tartışmayı da beraberinde getirdi. Ne zaman çekildiği bilinmeyen videolarda İran'ın Ermenistan'la sınır kapısı olan Norduz'dan TIR'larla askeri araç ve silah gönderildiği görülüyor.

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2020 12:36
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2020 12:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sınırdan Ermenistan'a tank gönderildiği iddiası!

Azerbaycan'ın bugün yaptığı, "3.500 Ermeni askeri etkisiz hale getirdik" basın açıklaması gündeme bomba gibi düşerken Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un, Türkiye ile ilgili yorumları da dikkat çekti.

Azerbaycan ve Ermenistan dün müzakere masasına oturmayı reddederken sosyal medyada paylaşılan görüntüler bölgede infial yarattı. Sosyal medyada paylaşılan ve İran'da çekildiği öne sürülen videolarda çok sayıda askeri araç ve mühimmat TIR'lar üzerinde Ermenistan'a gönderilirken görülüyor.

Başta Twitter ve Instagram olmak üzere birçok sosyal mecrada yayılan görüntülerin ne zaman çekildiği bilinmezken, birçok sosyal medya kullanıcısı son günlerde İran'ın Ermenistan'la olan sınır kapısı Norduz'dan geçen araçların Ermeni ordusuna gönderildiğini öne sürdü.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Saeed Hatipzade de görüntüler ile ilgili açıklama yaptı. Hatipzade, İran'ın Ermenistan'a askeri silah ve araç göndermediğini söyledi. İranlı diplomat, "İran, diğer ülkelere gönderilen kargo ve yükleri yakından izliyor ve hiçbir ülkenin kendi topraklarını kullanarak bölgeye silah göndermesine müsaade etmeyecektir" dedi. Hatipzade'nin açıklamaları üzerine sosyal medyada bazı kullanıcılar silahları ve askeri araçları Rusya'nın gönderdiğini öne sürdü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.