Hava Durumu
mobmenu

Son Dakika

    Somali'de seller nedeniyle 500 bin kişi evsiz kaldı

    Somali'de şiddetli yağışların yol açtığı sellerde 500 bin kişinin evlerini terk etmek zorunda kaldığı bildirildi.

    Haber Giriş Tarihi: 13.11.2023 13:34
    Haber Güncellenme Tarihi: 13.11.2023 13:34
    Kaynak: AA
    Somali'de seller nedeniyle 500 bin kişi evsiz kaldı

    Somali Ulusal Haber Ajansının (SONNA) haberine göre, yağışlar şimdiye kadar 30'dan fazla ölüme yol açarken 500 bin kişiyi de yerinden etti.

    Ülkenin güney ve merkez bölgelerinde nehirlerin taşması, yolları ve çok sayıda konutu sular altında bıraktı.

    Bir milyondan fazla kişi de sel kaynaklı salgın riski ve gıda sorunuyla karşı karşıya.

    Yetkililer, ölü sayısının artmasından endişe ediyor.

    Yerel ve uluslararası yardım kuruluşları, gıda ve barınma yardımlarını ulaştırmak için bölgedeki çalışmalarını hızlandırdı.

    Yağış ve sellerin etkili olduğu Somali ve komşu ülke Kenya'da son yılların en şiddetli kuraklığı yaşanmıştı.

    Somali ve Kenya, iklim değişikliğinden en çok etkilenen ülkelerin arasında yer alıyor. Kenya, aşırı yağışlar nedeniyle vatandaşlarına uyarı yapmıştı. Seller sonrası Somali'nin bazı bölgelerinde "acil durum" ilan edilmişti.

    Kaynak: AA

    Yorum Ekle
    Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
    Yorumlar
    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.